donderdag 26 juli 2012

O lala Sepie II

In februari 2010 had ik een bh opgedragen aan mijn lieve gekke poes Sepke o lala seppie, ik had een bh met een Franse uitstraling gemaakt, geinspireerd op de Moulin Rouge.
Mijn volgende set heeft ook een Franse uitstraling, ik heb een heel lieflijk kantje gebruikt, toen ik het zag het bij Kantje Boord zag liggen, heb ik het meteen in mijn mandje gestopt. Ik vind het leuk om met zoveel mogelijk verschillende materialen en uitstralingen te werken, daarom nu een lief setje, in tegenstelling tot mijn vorige stoute setje.


De materialen die ik nu gebruikt heb: tulekant, taftsatijn en powernet.
Quickie van het forum had eens een slip gemaakt met een rokje, die vond ik zo mooi. Ik heb in mijn voorpandje van de string een los schootje gemaakt.


Ik wilde de set eerst gebruiken voor het vintage thema, maar vind het niet genoeg vintage uitstraling hebben, ik ben nog bezig met een andere slip, die zal meer een vintage uitstraling krijgen.


De cups zijn weer in patternmaker getekend en ik heb het lijfje van de vorige bh gebruikt, maar nu met een normale mv, dus niet verlaagd. De string heb ik met behulp van de cursus van Marjan getekend, die patronen passen erg goed. Deze keer heb ik de kruislengte ook langer gelaten, omdat bij sommige strings de kruislengte net te kort was. Dat is nu opgelost.

6 opmerkingen:

Handige Handjes zei

Lief!!!! Het kantje met die schattige rose roosjes vragen inderdaad om een lief Bhtje...met een lief stringetje. Leuk, dat loshangende schootje.

simoneannemone zei

Mooi! Ik snap best dat je dit kantje niet kon laten liggen.

Het is weer een leuk setje geworden.

Saskia

Marian zei

Wat heb je weer een mooie creatie gemaakt!!
Prachtig kant, kan geloven dat het meten in je mandje verdween.
De cups heb je erg mooi gedaan met die naadjes zo, doet me denken aan de doorgestikte vintage cups, was ook de bedoeling van je denk ik, maar dit is de 'moderne' manier.
En dat 'rokje' prachtig, vond het bij Quickie ook zo mooi, dat is toch ook wel vintage, want als je de vintage badpakken bekijkt, is het ook net of die een 'rokje'hebben.

Toch vind ik het weer een 'stout' setje geworden, maar deze keer met een lieve uitstraling, hoe krijg je het voor elkaar, 2 tegenstrijdigheden in 1 ontwerp.

_________________

corina zei

Dat is weer een heel mooi setje geworden en snap het best dat je het niet kon laten liggen. Zitten ook weer hele mooie details in verwerkt.

Corina

TIALDA zei

Het is weer schitterend geworden!
Kantje komt me heel bekend voor ;-)
Volgens mij hetzelde kantje als ik in mijn shapewear slip heb verwerkt... Geweldig kantje!!!

Jos zei

Zie dat ik dit mooie romantische setje helemaal gemist heb van de zomer....

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...