vrijdag 4 maart 2011

Queen of the Night push up bh


Afgelopen week heb ik een nieuw model pushup bh getekend en gemaakt. Deze keer heb ik gekozen voor een vertikale cup. Deze keer is het me gelukt om de cups goed af te vlakken. De vorige bh's vond ik te puntig. De cups heb ik volgens Merckweardigh getekend. Ik was iets te enthousiast bezig geweest met de binnencup verlagen, daardoor werden de cups te klein. De 1e (zie bovenste rij is de eerste poging), ik baalde enorm, maar ben meteen door gegaan met nieuwe aangepastte cups te tekenen. Iets meer ruimte tussen de cups gelegd en de binnencup 1 cm hoger boven het bustepunt laten sluiten. (zie de bh's met de zilveren versieringen, deze past wel)
De versieringen heb ik in een sierradenwinkeltje in Den Bosch (Snellestraat) gekocht. Ze had een hele grote bak met kapotte sieraden, alle bruikbare materialen mocht je zelf selecteren, die werden gewogen. Zal er later nog eens een foto van maken.

Even nog een mooi verhaal de prachtige tulp Queen of the Night, waar deze bh me aan doet denken:

In 1672 wordt er een wedstrijd in Haarlem, Holland georganiseerd met als voorwaarde dat degene die als eerste een zwarte tulp kweekt een prijs wint van 100.000 gulden. De jonge kweker Cornelis van Baerle ziet dit als een enorme uitdaging maar de concurrentie onder de kwekers is moordend en Cornelis wordt dwarsgezeten door anderen deze tulp in goede staat te kunnen kweken. Cornelis belandt ook uiteindelijk in de cel door bedrog van anderen; hij komt onder bewaking te staan van cipier Gryphus, die met harde hand regeert. Maar al gauw ziet Rosa, de dochter van de cipier, de onschuld van Cornelis en de twee worden snel verliefd op elkaar. Alleen moet Cornelis nog weten te ontsnappen en zijn tulp zien te voltooien voor het einde van de wedstrijd.


De tulp werd begin 16e eeuw meegenomen uit Turkije en daarmee begon het succes in Holland. Die periode werd de Gouden Eeuw genoemd en de tulp werd destijds gezien als een symbool voor macht en rijkdom.

8 opmerkingen:

Saskia zei

Een heel mooi verhaal bij een hele mooie bh!

Mooie materialen heb je gemaakt en de versieringen maken het helemaal af.

Saskia

Saskia zei

Oeps, ik bedoelde natuurlijk "mooie materialen heb je gebruikt"

Saskia

Marian zei

Diana toch, wat een heerlijke kleur en mooie bh is dit...
prachtig modelletje, en echt een Queen of the Night, veel mooier dan de tulp, die heb ik wel eens in de tuin gehad, maar je bh is veel mooier.

Kim zei

Oh wow, wat mooi!!! Wat een prachtige bh! Echt supermooi. Hele mooie materialen! Zit er kant over de lycra of is de lycra zo? Echt super mooi! Sjiek en een beetje gothic... Prachtig om naar te kijken *zucht....*

Komt er nog een slip/string bij???

Angela zei

Erg mooi!!! waaauuwww

fotomarieke zei

Wat een mooie combinatie van stof en kant op de cup en mesh op het achterpandje. Ik Vind de bandjes op de rug erg leuk. De volhoudster beloond
Quickie (Marieke)

Alice zei

Ik ben weg van de belijning van de cups van deze bh, heel erg geslaagd. Mooie combinatie van naam, verhaal en uitwerking in de bh.
Gr. Alice

Sannalin zei

Een plaaaaaaaaatje

San

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...