zondag 21 november 2010

Ice Queen

Op ons forum hebben we een nieuw thema, Snow White, geïnspireerd op de winter.
Ik mocht deze keer het thema verzinnen en uitwerken. Snow White
Jos en Tialda hadden ons al een paar keer geplaagd door niet gelijk hun werkstukken te tonen, nu was het mijn beurt. :-) Ik had mijn bh al klaar en had ze een preview gegeven van onderstaand plaatje.
Mijn setje is een ode aan Ice Queen, het mooie nummer van Ice Queen van Within Temptation De kleuren, die ik gebruikt heb, zijn wit en lichtturquoise blauw, zoals deze ijsschotsen.

 
Deze plaatjes hebben me ook nog geïnspireerd.

Dit is uiteindelijke mijn ontwerp geworden. De cup is een voorgevormde cup, die ik bij De Speld heb gekocht, prachtige en zeer stevige kwaliteit, deze wordt ook in de confectie gebruikt. Ze heeft ze in allerlei maten. De romp heb ik gebruikt heb, zijn van een eigen getekend patroon. Ik gebruik tegenwoordig altijd een pushup beugel (23,5 cm). Die is aan de voorkant een stuk lager, maar ook breder. De normale gabaline beugels (24,5 cm) zijn voor mij te smal en doen vaak pijn aan het einde van de dag. Een maat groter wil ik nog gaan uitproberen. Ik kan de strappbeugels (in dezelfde maat 24,5) wel gebruiken, maar die zijn symmetrisch, die vind ik alleen mooi voor een balconette bh.
De hoge slip is helemaal van kant gemaakt, deze slip vind ik niet zo. Het kant komt uit GB en de witte lycra heb ik van mijn zusje gehad.
De string vind ik wel leuk, ik had nog een heel klein stukje kant over, daar kon ik de zijpandjes van maken. Ik heb een bloem op de witte lycra gestikt aan de voor- en achterzijde. De lycra heb ik er weer voorzichtig weggeknipt. Ik had van Jos mooie witte picot met een ruche gekregen, die heb ik in de string gebruikt, voor het grillige effect. (we hadden samen geruild, ik had van haar een aantal picotjes gekregen en zij van mij een pakketje) Van Emmy en Sandra heb ik een paar stofjes gekregen, ik ben boven aan het zoeken, om hen ook iets toe te sturen. Hartstikke leuk om te doen, hoe vaak maak je niet iets en hou je een stukje over, waar nog best iets van gemaakt kan worden, maar blijft dan liggen. Op deze manier kunnen we elkaar nog blij maken.

7 opmerkingen:

Jos zei

Wat een pracjtige set is dit ook weer geworden en die foto van de ijsbergen is echt 'spot on'. Ennu, plagen doe ik eigenlijk niet expres, ik doe er alleen zo lang over om een setje of te krijgen...

Kim zei

Wat een prachtige kleur! Het is echt net ijs!
Ziet er echt mooi uit. Ik vind de slip/string van kant wel mooi!

Wel heel toevallig: ik heb een groen setje gemaakt (deze komt morgen op mijn blog) en ik heb daar ook een stukje kant op genaaid en de lycra weggeknipt! Haha echt toeval!

Marian zei

Wat een pracht van een kleur....
En ik vind als ik eerlijk moet zijn de slip mooier dan de string ;) maar ja, ik ben dan ook geen stringmens...

Maar qua kleur ( wit) past de string weer beter in het thema, samen met dat íjsblauw' Chapeau weer...

Peliroja zei

Wat een mooi setje, pas helemaal bij het thema, het idee dat je hebt. Mooie kleur zo. Ik vind zelf de slip mooier (past beter bij de BH), maar het bloemetje op de string vind ik wel erg leuk gedaan!

TIALDA zei

Zo! Nu heb jij ons in spanning gehouden!! Werkt wel he? Net als bij Jos is het bij mij omdat ik iets niet zo snel afheb, maar wel alvast tipje van de sluier wil oplichten... ;-)
Mooie set, prachtige kleuren! Ben het met Peliroja eens mbt de slip, Vind ik mooier als set bij de BH. Maar je kunt lekker afwisselen!

Diana 'poetsie' zei

Ik ben het ook met jullie eens, wat betreft slip, die past er mooier bij. Was zo jammer, dat het kant op was.

Saskia zei

Wat een mooi setje heb je weer gemaakt! Mooi die combinaties die je altijd weer weet te vinden.

Ik vind zowel de string als de slip er mooi bij staan.
Wit van de string komt ook in het achterpand terug dus dat combineert ook goed.

Soms is het als het in eerste instantie niet bij elkaar lijkt te passen achteraf juist verrassender.

Saskia

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...