maandag 23 augustus 2010

"Cuauhxicalli" (adelaar's kom)

Deze nieuwe bikini draag ik op aan "Cuauhxicalli" (adelaar's kom) voor ons Jungle thema, ik heb wat info op internet gezocht over deze Azteken kalender. De tekens die op deze stof staan, doen me denken aan deze steen:

De Zonnesteen "Cuauhxicalli" (adelaar's kom)

De Azteken geloofden dat de wereld al vier keer was verwoest, één keer door jaguars, één keer door de wind, één keer door brand en één keer door overstroming. Een enorme uitgehouwen steen beschrijft deze vier werelden en de huidige, vijfde wereld, die zal worden verwoest door een aardbeving. Deze steen, die te bezichtigen is in het Nationale Antropologisch Museum, werd de Zonnesteen genoemd.

De algemene benaming voor deze kalender is "Cuauhxicalli" (adelaar's kom) Maar hij is eigenlijk wereldwijd bekend onder de naam AZTEC kalender, of zonnesteen, omdat dit monument werd opgedragen aan deze godheid.

Gedurende de regering van de 6e Azteekse vorst Axayacali werd deze steen gegraveerd en opgedragen aan hun belangrijkste God, de zon, die zowel een mythologisch als astronomisch karakter had.

De top is hetzelfde patroon als mijn Renaissance set. Alleen met andere materialen en kleurtjes.
De aqua blauwe stof, en alle materialen komen bij Marjan van de Speld vandaan. De oranje stof heb ik bij Merckwaerdigh gekocht op de 4e ZLM-dag.
De schouderbandjes heb ik gevlochten van de stoffen, eerst een paar lange repen lycra geknipt en daarna gevlochten. Het rugpandje is gemaakt van dubbele mesh.
De slip heb ik dubbel gemaakt en is alleen aan de onderkant bij het kruis vastgestikt.

11 opmerkingen:

Mieke zei

Waauw, wat een prachtige bikini en wat mooi hoe je de bandjes hebt bewerkt.
Superleuk.

Marian zei

Jeetje mina...jij moet badkleding ontwerpster worden....
Geweldig gedaan, een erg mooi geheel,mooie gevlochten bandjes, geweldig broekje en ook al zo'n schattige poes die er bij komt liggen.

Peliroja zei

Erg mooi, en heel zuid-amerikaans. Prachtige naam en bijbehorend verhaal! Wat zul jij hier heerlijk in zwemmen! ;)

TIALDA zei

das idd een Wauw! Wat ben je weer ontzettend creatief bezig geweest! Leuk met die twee lagen. En daarbij ook nog een hele uitleg...
Hij is weer TOP

Simoneannemone zei

Wat een mooie bikini! Mooi verhaal erbij!

Dat je hem maar maar vaak met veel plezier mag dragen!

Saskia

Jos zei

Deze kom stroomt weer over van creativiteit en wijsheid, geweldig in veel opzichten!

Sandra zei

Het is weer een meesterwerkje geworden! lekker dat je nog op vakantie moet, ik zou hem maar niet te drogen op je balkon hangen, want dan ben je hem zo kwijt.

San

Kim zei

Heeeeeeeeeeeeeeeel mooi! Vooral die 2 lagen!
Knap gedaan!

Alice zei

Weer helemaal te gek, leuk met het vlechtwerk, heel erg origineel. Ik wil toch echt aan het maken van badkleding beginnen,zeker als ik deze leuke bikini van je heb gezien. Groetjes, Alice

Sigrid zei

Mooi zeg. Leuke naamgeving ook. Het vlechten van schouderbandjes is ook origineel.

dbz zei

goed bezig diana.x

Rozenjurkje

Ik heb de smaak weer te pakken, ben volop bezig met patronen te tekenen. Samen met behulp van mijn vriendin Renate, die me ontzettend goed h...