woensdag 18 augustus 2010

Bikini voor mijn moeder

Een tijdje geleden heb ik de tankini van mijn moeder te veranderd. Ik ben de onderkant van de top een stukje afgeknipt, omdat die golfde. Ik heb dit vervangen met een grijze band, nu is het weer netjes.

Ik heb ook nog een nieuwe bikini voor haar gemaakt. Een blauwe, ik had geen tijd om foto's meer te maken, die volgen nog.
Voor het bovenstuk heb ik een diagonale cup gebruikt met padding als voering. De schouderbandjes heb ik gemaakt van breed badpakkenelastiek, deze heb ik afgeknipt op 1,5 cm breedte. De tape is 3,5 cm breed en heel stevig. Ik kon dus 2 schouderbanden uit 1 lengte van een meter halen.
Met de slip had ik me vergist, ik had de slip in de taille getekend, maar vergeten om de billen goed te bedekken....Natuurlijk te ongeduldig geweest en de slip gemaakt, zonder te passen...word je meteen voor afgestraft. Enthousiast bij mijn moeder aangekomen om het setje te laten zien en te passen. Bleek de top helemaal goed, dus was al heel wat. De slip aan de voorkant ook prima en ze draaide zich om...Dat was toch wel erg veel bil. Het spul weer mee naar huis genomen en eens goed nagedacht om het slip probleemje op te lossen. Een nieuwe maken of een oplossing bedenken. Mijn tijd was erg krap...
Ik had in mijn voorraad een mooi fel blauw kantje liggen (dat vrij dicht van struktuur is), wat er perfect bij paste. De lengte goed opgemeten en bies van kant gemaakt om langs de achterkant van de slip te zetten.
Het resultaat was helemaal naar mijn zin.
's Morgens naar mijn ouders om de tankini en bikini te brengen, zodat het mee op vakantie kon. Ik kreeg na een paar dagen een sms, dat de bikini helemaal goed was en met plezier gedragen werd.

4 opmerkingen:

Simoneannemone zei

Je maakt ons wel heel nieuwsgierig! Ben heel benieuwd naar de bikini.
In ieder geval fijn dat de bikini met plezier wordt gedragen!

Saskia

Kim zei

Wat een leuk nieuws dat de bikini zo fijn zit!! Ik ben ook erg benieuwd naar de foto's!!

Kim

Diana 'poetsie' zei

Nog ff geduld. :-)

Marian zei

inderdaad we zijn erg nieuwsgierig nu, ben benieuwd hoe je het opgelost hebt, zal vast weer mooi zijn.

Rozenjurkje

Ik heb de smaak weer te pakken, ben volop bezig met patronen te tekenen. Samen met behulp van mijn vriendin Renate, die me ontzettend goed h...