zaterdag 24 oktober 2009

lingeriewedstrijd bij Eline Kleinvak

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en mee gedaan met de lingeriewedstrijd van Eline Kleinvak. Wat ik een erg leuk initiatief vind.
Met een goed resultaat, ik had 4 setjes voor beginners tot 2 jaar ingestuurd. En een body voor vrije ondermode (deze is niet doorgegaan, omdat er te weinig inzendingen waren).Ik heb met mijn setje Cheecky Poetsie gewonnen (daar ben ik echt super trots op, dat was zo veel werk) Dit is ook mijn lievelingssetje. Zoiets ga ik nog een keer vaker maken, met een ander kleurtje. (was in 1e instantie de bedoeling om rode lycra te gebruiken).
Poetsie goes Mondriaan is 3e geworden en Poetsie goes Brittain is 4e geworden.

Dat wordt shoppen naar materialen en mooie printjes. ;-)
Op deze link: http://www.danglez.nl/ staan de uitslagen van alle deelnemers en foto's van de ingezonden stukken erbij.

donderdag 15 oktober 2009

setje voor mijn collega gemaakt

Een paar weken geleden heb ik de maten genomen van mijn collega. Ik had haar beloofd om een setje voor haar te maken. Ze droeg al lang bh's, die niet helemaal lekker zaten. De bh en slip had ik pasklaar gemaakt en meegenomen naar het werk. Even de boel doorgepast en toen bleek ik de slip toch wel erg veel breed was geworden. Ik heb toen de slip goed afgespeld en thuis afgeknipt en het basispatroon aangepast. De cups van de bh pastten gelukkig goed, maar het rugpandje en mv waren wat te hoog. Daar heb ik een cm van afgeknipt. Het oogt al een stuk vlotter.
Ik hoop dat deze 1e proefbh en slip nu wel goed zitten, dan kan ik in de toekomst nog een keer een bh voor haar maken. Ze is gek van honden, dus heb ik een hondje als versiering gebruikt.  Ik ben best blij met het resultaat, nu nog even afwachten of het allemaal lekker zit. Dat is uiteindelijk toch het belangrijkste.
Mv-pandje vind ik niet helemaal netjes, maar ze is erg tevreden over de pasvorm.
Volgende keer nog een paar aanpassingen maken ook aan het rugpandje.

donderdag 8 oktober 2009

Herfstthema ZLMforum


Ik heb afgelopen 2 weken Gewerkt aan een setje met voorgevormde cups.Ik wilde van dit stofje eerst een pareo maken, maar gelukkig zijn het een paar mooie setjes geworden.
Ik heb het rugpand van elastisch kant gemaakt.
Mvpandje en bovencup zijn van niet-elastisch kant.
In het mvpandje heb ik ook nog het elastische kant Gebruikt (op de hoogte van het beugelband)
Ik heb een paar foto's genomen:
detail mv
voorkant mv
achterkant slip

zijkant bh
voorkant slip
Het is hetzelfde superzachte stofje als mijn lichaam (brutaal poetsie). Ingestuurd Deze heb ik voor de lingeriewedstrijd.

maandag 5 oktober 2009

basiskleuren bh en string, Poetsie goes Mondriaan

Een paar weken geleden heb ik een nieuwe set gemaakt met de basiskleuren rood/groen/blauw/zwart. Ik heb een bh getekend met een 5 delige cup. Ik wilde eens een keer met felle kleuren werken. Dus aardig gelukt. ;-) Het rugpandje is ook in 3 delen. De cup past goed, echter: ik had de ondercup iets meer naar het midden moeten verplaatsen. Dan was het beter geweest. Ik ben bij deze bh geinspereerd geraakt door de tv's van vroeger, daar stonden deze kleuren ook op. En het doet me ook een beetje aan Mondriaan denkenmaar die gebruikt ook nog geel. Wellicht vinden de meeste dit te extreem. Maar ach over een paar maanden is het weer Carnaval en dan hoor ik er helemaal bij.

Rozenjurkje

Ik heb de smaak weer te pakken, ben volop bezig met patronen te tekenen. Samen met behulp van mijn vriendin Renate, die me ontzettend goed h...