vrijdag 7 februari 2014

Zwart + uitdaging lingerieforum

Mijn nieuwe machine moet nog uitvoerig getest worden, dan is het leuk om weer iets voor jezelf te maken. Er zitten zoveel nieuwe funkties op, eind februari krijg ik een les, dan wordt er dieper op de machine ingegaan. Ik heb bij mijn vorige machine een aantal handige voetjes aangeschaft, die ik bij deze machine ook gebruik, tevens heb ik weer een nieuw rechtstikplaatje aangeschaft, die verwerkt de fijne stofjes een stuk prettiger. Je kunt er een rechte steek mee naaien, maar ook een smal zigzagje, dat kan soms wel handig zijn.
Ik had een plaatje op internet gezien van Lise Charmel en wilde graag zo'n pushup bh maken. Ik had er een beetje koudewatervrees voor om eraan te beginnen, omdat het een nieuw patroon was, die ik nog nooit getekend had. Het bleek achteraf heel erg mee te vallen om het patroon te maken.
De materialen die gebruikt zijn: donkerrood kant, zwarte padding, zwarte soepele powernet, een stukje charmeuse voor het mv pandje te verstevigen, zwarte picot van 1 cm breed, schouderband (12mm) en push-up beugels (Gabline 21cm) en een zwarte bh-sluiting.
De bh is al gedragen en zit perfect, hier ga ik er nog een paar van maken.
De basis van de cup is een 3 delige pushup. Ik wilde echter in het kant en padding zo min mogelijk naden. Bij deze 3-delige cup heb ik de ondercup schuin ingetekend en bij de bovencup al een lijntje getrokken om de bovencup in 2'en te delen. De ondercup is opgeknipt in 2 losse delen en ik heb de bovencup ook doorgeknipt. Die heb ik weer aan de ondercup 'geplakt', dan heb je weer 2 losse cups. In het kant en padding wil ik geen compleet naad, dus heb ik hier de bovenkant vastgeplakt. Dit is dan de basis voor de padding en het kant.
7 opmerkingen:

Brigitte zei

Hoi Diana, je hebt weer goed je best gedaan. Met weer een prachtig resultaat. Brigitte

Sannalin zei

Heel mooi zo de cup met maar 1 naadjes, ben benieuwd of dat voor grote cups ook werkt. Fijn dat je weer een goed patroon hebt.

Marian zei

Een mooi ontwerp, deze bh, iets 'simpeler' dan we van je gewend zijn, maar ik vind het wel mooi....

corina zei

Die is erg mooi geworden, mooi combinatie is het ook geworden.
Zou dat ook voor mijn maten zo kunnen werken?
Je koudwatervrees was dus nergens voor nodig, en het mooie is dat ie ook nog lekker zit.

Corina

Bets zei

Het resultaat is weer prachtig. gr bets

Kim zei

Lise Charmel heeft zulke fijne bh´s.... Wat knap dat je deze in 1 keer zo goed getekend krijgt dat hij perfect zit!! Jeetje zeg! Super. Ziet er weer mooi uit Diana.

Angela zei

Super mooi!!! Love.
Angela

Zaza Zebra Bikini

Het lijkt wel een eeuw geleden, dat ik iets gepost heb op mijn blog...niet dat ik niets gedaan heb, in tegendeel, heb me een slag in de ron...