zaterdag 18 januari 2014

Ivoorkleurige bh, Bernina 710, slip

Afgelopen zaterdag heb ik deze set afgemaakt voor een trouwe klant, deze keer wilde ze een ivoorkleurige set met 2 strings erbij. Het kant komt uit Frankrijk.
Het kant heb ik op een andere manier verwerkt dan gebruikelijk, de bovencup heb ik het patroon aan de bovenkant op de schulp gelegd. De ondercup wilde ik ook eens proberen om de schulp aan de bovenkant te krijgen, in de ronding met de aansluiting aan de bovencup. Zie de foto een stukje verder beneden, daar kun je zien, hoe ik het patroon op het kant leg om het kant op deze manier in de cup te verwerken. Ik heb wel iets meer lengte aan de ondercup gegeven, omdat ik niet zeker wist hoe het resultaat zou worden.Bij deze set zijn twee bijpassende strings gemaakt, hier zie je de voorzijde.


Van de week moest mijn Bernina Aurora 450 weg voor een onderhoudsbeurt bij Rijkers in Veghel.... Daar zag ik de Bernina 750, 710 en 780 staan...wat een schitterende machines. Ik ben al een poos aan het zoeken naar een machine met een groter werkoppervlakte...Daar voldoet de 7 serie precies aan. Ik heb op de site van Bernina goed gekeken wat ik nodig heb en wat de verschillen tussen de machines zijn. Uiteindelijk is de keuse op de 710 gevallen. Aan deze machine kan geen borduurmodule aangesloten worden, maar het scheelt een hoop geld, voor degenen, die dat toch niet zullen gebruiken. Ik heb voor deze machine gekozen, omdat ik niet ga borduren en het lijkt me ook niet handig om een 2 in 1 apparaat te hebben. Die ervaring heb ik al eens gehad met een lock/covermachine. Als je het ene wilt gebruiken, moet je ombouwen...gelukkig heb ik de ruimte om losse machines neer te zetten.
Om terug te komen op de Bernina 710, het werkoppervlak is toegenomen met 7 cm extra ruimte aan rechterkant, de werktafel is een stuk groter en de verlichting is nog veel beter geworden. Wat ook ontzettend handig is, de technische snufjes in de machine, als je scrolt tussen de verschillende steeksoorten, kun je informatie oproepen waar de steek geschikt voor is. De extra voetjes die ik had aangeschaft voor mijn oude machine kunnen bij deze machine ook weer gebruikt worden, dat is fijn. De spoel is enorm groot tov de andere machine, dat is natuurlijk wel erg praktisch. Tijdens het naaien merkte ik dat de machine toch weer beter transporteer dan de vorige machine en die vond ik al heel erg fijn.
De voetjes die erbij zitten in de D-serie kunnen allemaal bediend worden met het boventransport. Mijn oude boventransportvoet heb ik ook nog gehouden, die kun je ook bij deze machine gebruiken. Veel meer kan ik er nog niet over vertellen, omdat ik hem nog uit moet testen.

Als test heb ik deze slip, die al ik weet niet hoelang klaar lag om aangepast en afgemaakt te worden. We hadden op het lingerieforum eens een uitdaging om een slip te maken, naar aanleiding van een voorbeeldplaatje, een slip met een aparte achterzijde, je moest er je eigen ontwerp van maken. Dit is mijn ontwerp geworden. Misschien komt er nog een bh-hemdje bij om de set compleet te maken.


6 opmerkingen:

Gondalien zei

Het is weer een mooi setje geworden, ik vind de kant verwerking in de slips erg mooi. Ik begrijp best waarom je klant iedere keer terug komt.
Veel naai-plezier met je nieuwe machine.

simoneannemone zei

Leuk setje heb je gemaakt!
Juist leuk om een keer met hele andere kleuren te werken dan je gewend bent, dat houdt de uitdaging erin.

veel plezier met je nieuwe machine.

Saskia

Marian zei

Dat setje is heel mooi geworden...ze boft maar met jou, die vaste klant..
En ik zag het al aankomen...op Fb, die nieuwe machine kwam er :) maakt niet uit, je moet jezelf af en toe kietelen, een ander doet het niet...nou ja misschien Joop;0
en wat betreft het kamerscherm...ik zou het je aanraden om samensmelt je paps te maken, leuk idee, hij het frame en jij de stof....leuk projectje en goed om te doen, want als ik dat kan kunnen jullie het ook....

Handige Handjes zei

Prachtige setjes weer!!
En je nieuwe 710, prachtige machine!! Ik ben al 15 maanden heel blij met het grotere zusje, de 750. Zeer prettig bedieningsgemak, en die grote spoelen zijn echt eindeloos.....

Wendelien zei

Oh gefeliciteerd ik heb deze naaimachine ook sinds kort ook bij Rijkers vandaan is een geweldige machine alles hij kan alles naaien zonder problemen .

Veel plezier ermee !

Gr Wendelien

Bets zei

Super mooi setje en gefeliciteerd met je nieuwe machine.
gr bets

Zaza Zebra Bikini

Het lijkt wel een eeuw geleden, dat ik iets gepost heb op mijn blog...niet dat ik niets gedaan heb, in tegendeel, heb me een slag in de ron...