maandag 8 april 2013

Purple Fairytale II


Het lingerieforum is weer gestart met een nieuw thema: Sprookjes. Met extra uitdaging een kanten bh of set te maken. Waar denk ik aan bij sprookjes: heksen, elfjes, feeën, kabouters, koningen, koningen, enz.

Vooral de duistere kant van sprookjes spreekt me erg aan. Bij deze set moet ik denken aan de Elf Arwen uit Lord of the RingsIn mijn voorraad heb ik veel mooie kantjes liggen, heerlijk om daar iets uit te zoeken. Deze keer een zwarte kant met grote paarse bloemen. De mooie mesh had ik nog liggen, die heeft nu ook een bestemming gevonden. Voor deze bustier heb ik ook een oud patroon gebruikt, eentje uit de Lingeriecursus I van Marjan van de Crommert. De cups zijn via de Merckwaerdigmethode getekend en die had ik ook nog opgezocht. Vond in een showmapje een proefbh met daarin de cups, die paste weer.
De cups zijn gevoerd met tule en ik heb een powerbar van padding gemaakt, voor extra ondersteuning. Ik heb geen extra rugpandje hoeven te maken voor de ondersteuning op de rug heb ik een sluiting gemaakt, dat is makkelijker met aantrekken. Ik heb een redelijke holle rug, dat heb ik in het patroon verwerkt.

Voor de string heb ik de basis van de tekencursus bij Merckwaerdigh gebruikt. Ben nu iets over de helft echt een uitdaging voor me. Ik heb het patroon van een foto nagemaakt, dat is een de onderdelen uit de cursus, ik vind het erg leerzaam.


 


Details en achterzijde9 opmerkingen:

zelflingeriemaken zei

Wat een mooie vertaling van het sprookjesthema is dit geworden terwijl je er duidelijke jouw stijl in blijft zien.

Saskia

simoneannemone zei

Wat een mooie vertaling van het sprookjesthema is dit geworden terwijl je er duidelijk jouw stijl in blijft zien.

Dolores zei

Heel mooi geworden!! Een waar sprookje.

corina zei

Wauw die is gaaf, mooie combi is het die je hebt gebruikt. En ja weer een echt Poetsie. Fijn dat het met het tekenen ook lekker gaat en je het leuk vind.

Corina

Angela zei

waaauuuwww

Gondalien zei

Een mooi setje geworden. De paarse kleur wekt inderdaad een sprookjes-gevoel op.

Bets zei

Volgens mij is je sprookje werkelijkheid geworden.Zo mooi.
gr bets

Couture Carrie zei

Absolutely gorgeous set!
Love the bustier so!

xoxox,
CC

Jos zei

Prachtig, wat een mooie vertaling van het thema. Droomachtig en een tikkie donker!

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...