vrijdag 1 juni 2012

Elke maand een kledingstuk en een vintage bikini


Deze week heb ik een nieuw bikini patroon getekend in patternmaker. De cups en de tailleslip zijn volgens het boek 'een Tweede Huid' van Merckwaerdigh getekend.
Ik heb een echte Vintage bikini gemaakt in een BB-ruitje. Van Jos van creabh had ik ooit wit ruches elastiek gekregen, die was perfekt om deze bikini mee op te leuken. De tailleslip kan ik met bandjes aantrekken, zodat het voor- en achterpand gerimpeld worden.
Ik liep wat achter met Elke maand een kledingstuk, dat heb ik nu wel weer even ingehaald.Er lagen een aantal stofjes te wachten om verwerkt te worden en een paar UFO's.
Het linkse jurkje is een patroon uit de Burda. Voor het bolero bovenstukje heb ik een gebloemde print en donkerpaarse viscose lycra gebruikt.
Voor het rechtse jurkje heb ik een shirt patroon van de Neue Mode gebruikt en verlengd tot een jurkje.
Het rechtse jurkje is een eigen getekend patroon met behulp van een macro uit patternmaker.
Het linkse jurkje is een patroon uit de Knip van mei, er hoort eigenlijk een overslag over, maar die heb ik voor dit jurkje weer verwijderd.
Dit jurkje is een patroon van  cdrom nr 40 van Leko, dit is een cdrom met veel verschillende shirtjes, die je allemaal op je eigen maat kunt uitprinten. De basis is van het  shirt hier onder, die heb ik verlengd en een wikkeljurkje van gemaakt met kapmouwtjes ipv lange mouwen. De mouwtjes en halslijn heb ik afgewerkt met lavendelkleurig picot.
Ik heb van dit patroon al meerdere jurkjes gemaakt, ook de shirtjes met en zonder de choker. Dit shirt heb ik nu ook als basis gebruikt voor een blauwe bolero, die moet nog afgewerkt worden.



De patronen van dit shirt en rokje komen uit een oude La Mia Boutique. Het shirtje en rokje heb ik afgezet met een smal kantje. Ik had nog een hemdje erbij gekocht om er overheen te dragen of zonder het shirt te dragen.
Het was lang geleden, dat ik zoveel kledingstukken had gemaakt, was weer heerlijk om te doen.
Tricotjurkjes maken gaat veel sneller, dan lingerie en badkleding maken. Om een vergelijk te maken in tijd:
- een jurkje doe ik ongeveer 3 uurtjes over, patroon maken, knippen, naaien en afwerken)
-lingeriesetje maken kost bijna 6 à 8 uur voor het patroon maken, snijden van alle patroon onderdelen (lycra, kant, padding, mesh of powernet, versteviging mv, enz.) ligt wel een beetje aan hoe ingewikkeld het wordt. Dan moet het natuurlijk nog genaaid worden.

Ik zal in een andere post een aantal foto's maken, van alle onderdelen, die ik nodig heb om een bh in elkaar te zetten. Om enig idee te krijgen.

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik bekijk iedere x weer je creaties vol bewondering. Die bikini is helemaal super, mooi hoor dat is toch wel een droom bikini.

Gr Nancy.

simoneannemone zei

Jij hebt de naaimachine goed laten werken!

Mooi die bikini. Mooi stofje heb je gebruikt. Pasvorm is ook heel mooi.

En de tricotjurkjes zijn ook heel leuk geworden. Dat gaat inderdaad sneller dan een bh maken.

Saskia

Jos van KloskaCreAtief! zei

Mijn ogen vallen er elke keer weer uit, zoveel creativiteit en prachtige kledingstukken. Het lijkt alsof je die achteloos maakt, hoe doe je dat toch.

Bikini vind ik echt geweldig, had al even zitten spieken naar het ruche, dat bleek dus juist te zijn haha.

Jurkjes ook helemaal top, ben voor weg van het tweede jurkje(wat een geweldige stof, waar heb je die vandaan) en die van de cd van Leko, mooie pasvorm!

Wat moet dat heerlijk voelen om je vakantiekoffer straks te vullen met allemaal zelfgemaakt moois!

Couture Carrie zei

Absolutely gorgeous work, darling!
Love that bikini!

xoxox,
CC

Sannalin zei

Tjee dat is een compleet nieuwe gardarobe, Geweldig zeg! je bent nu wel toe aan vakantie, wat een werk heb jij verzet. heel mooi allemaal!

San

Kim zei

Die bikini is gaaf geworden! Echt n vintage model! En die jurkjes! Jeeeeetje, nu loop je ver voor op elke maand n kledingstuk! Echt super zijn ze!

Kim zei

Die bikini is gaaf geworden! Echt n vintage model! En die jurkjes! Jeeeeetje, nu loop je ver voor op elke maand n kledingstuk! Echt super zijn ze!

Kim zei

Die bikini is gaaf geworden! Echt n vintage model! En die jurkjes! Jeeeeetje, nu loop je ver voor op elke maand n kledingstuk! Echt super zijn ze!

Corina zei

Dat is een hele mooi bikini en inderdaad dat rushes elastiek maakt het net af, vind ook de bandjes in de broek erg leuk. En jij hebt zeker de jurken turbo aan zijn stuk voor stuk er mooi zowel het model als de stof, hier zul je op vakantie veel plezier van hebben.

Corina

Alice zei

Wat een productie heb je gedraaid, nou dat is met recht een succesvolle inhaalactie geweest. Erg leuke jurkjes geworden, die dragen zo heerlijk! En ik vind je bikini erg leuk geworden, mooie belijning van de cups.
Groetjes, Alice

Unknown zei

mooie bikini!!!!

Zijden jurkje deel 2

De satijnzijde die ik gebruik is best dun, om de stof wat meer body te geven, heb ik de stof tegengevoerd met een zwarte katoenen/zijde ...