vrijdag 24 juni 2011

Een slip voor mijn moeder en bh van de week


Na de laatste tankini, die ik voor mijn moeder maakte, zei ze, ik zou willen dat al mijn slips zo lekker zaten, als mijn bikinislip.
Ik heb deze slip afgelopen zondag gemaakt voor haar. Ik heb zwarte lycra en een heel mooi zwart kantje gebruikt.

Ik ben nu bezig met een soort vullingen, die je kunt gebruiken, mocht je een pushup bh nog meer willen pushen. Ik heb verschillende 'banaantjes' gemaakt van verschillende soorten padding, om te kijken, welke het fijnste en beste resultaat geeft. Ik hoop dat ze ook goed kunnen dienen, mocht je ongelijke cupmaten hebben.
Verder heb ik een testje gedaan, of er verschil is tussen de verschillende tekenmethoden. Ik heb 2 dezelfde pushup cups genomen en met de grondpatroonmethode de bh getekend en met de Merckwaerdighmethode.
Ik kwam uiteindelijk op hetzelfde resultaat uit, erg grappig om te zien, had het niet verwacht.
Ik heb deze pushup bh als voorbeeld genomen, dat wordt mijn model van deze week:









Inspiratie: ik zie regelmatig bloemetje op woensdag langskomen, aangezien ik niet zoveel  weet van bloemen en planten, hou ik het bij lingerie en badkleding. :-)

11 opmerkingen:

Kim zei

hahaha wat leuk, lingerie/badkleding op woensdag!

De slip voor je moeder ziet er echt heel mooi uit! En lijkt me inderdaad erg fijn zitten. Is ze er blij mee?

Wat een werk moet dat zijn, al dat tekenen. Daar wil ik ook nog eens mee gaan oefenen. Dan kun je helemaal iets helemaal naar je zin maken!
Leuke post!

simoneannemone zei

Jij hebt hard gewerkt de afgelopen week. Leuk om alles zo uit te proberen. Je blijft je verder ontwikkelen in het maken van lingerie.

Fijn dat je moeder zo tevreden is over het model slip. Ziet er ook weer leuk uit met deze kant en lycra.

Saskia

Marian zei

Ha ha, misschien een ideetje "bhtje op 1ste maandag van de maand`...
Je slip is MOOI..., je moeder loopt er straks erg sjiek bij.
Wat ben je toch een doorzetter, en echt elke minuut bezig met lingerie, grappig dat dus de 2 beide tekenmethode´s hetzelfde uitkomen, hoef ik geen andere te gaan leren..
Dat bhtje van je als inspiratie is erg mooi, ga je hem ook zo in die stof maken= of wordt het een kanten.

Angela zei

Erg mooi!!!
Super hoe jij je ontwikkeld.
Liefs Angela

Tialda zei

Leuk om te lezen hoe jij je steeds meer aan het ontwikkelen bent! Mooie slip voor je moeder!

Sannalin zei

Heerlijk he dat puzzelen net zolang tot het het juiste resultaat heeft.

Je maakt je moeder weer erg blij.

San

Jos van KloskaCreAtief! zei

Wat zal je moeder blij zijn met zo'n mooie slip, ik denk dat je snel weer een 'hint' krijgt voor meer!

Wat ben je toch lekker fanatiek met tekenen en jij bent banaantjes aan het maken, is dat de vegetarische tegenhanger van de kipfileetjes, haha?

poetsie zei

@Kim, ik vind het altijd leuk om een uitdaging te zoeken, het werk valt best mee. Ik heb malletjes (Merckwaerdigh) gemaakt. Die trek ik dan over. En probeer het voorbeeld na te maken. Wat ik het spannendste vind, is kijken hoe de pasvorm is. Daar gebruik ik dan padding voor. Als de cup dan lukt, heb ik alvast een kant en klare cup. Het boek heb ik ’s avonds voor het slapen gaan lekker doorgelezen. (hoezo verslaafd…hahaha) Ik gebruik altijd de romp van mijn lingeriecursus, die zit hartstikke lekker. In mijn 2e cursus (van de speld) zit deze bh ook, die ga ik ook nog een keer tekenen. Dat tekenen is trouwens heel verslavend om te doen.
@Saskia, Super leuk, dat jij ook meedoet, ik vond het op het forum al zo’n leuk idee. Ik hoop dat jouw energiepotje binnenkort weer gevuld is, dan kun je ook weer lekker aan de slag. Mijn moeder is er blij mee. Mijn vader belde me met zijn mobiele telefoon om mijn moeder door te laten geven, dat ie lekker zat, lief hé.
@Marian, Die houden we erin, kunnen we misschien op het forum ook doen, leuk! Ik ben er toch zo verslaafd aan, ik vind het zo’n leuke hobby. Vooral voor anderen iets maken, vind ik het allerleukste. Het is iid erg apart dat de cups er hetzelfde uitkomen zien. De malletjes zijn erg makkelijk om mee te werken, ik heb ze gelamineerd. Ik weet nog niet precies of ik het bhtje van stof of kant ga maken. Misschien wel van leuke mesh en daar een contrasterend kleurtje onder.
@Angela, dank je wel. Toen ik met lingerie begon, wist ik niet, dat het zo enorm leuk was.
@Tialda, ik vind het heerlijk om constant iets nieuws te blijven proberen. Toen ik net op het forum kwam en jouw album zag, dacht ik, dat wil ik ook leren.
@San, echt wel, heerlijk. Mijn moeder is er blij mee.
@Jos, hahaha, da’s een goeie. Als ik mijn banaantjes klaar heb, zal ik ze op de foto zetten. Zal ik ze geel maken, hahaha. Verzin jij maar eens een leuke naam, daar ben jij goed in.
Ik denk het ook, dat zei ze al over de bikini’s.

TheDollsFactory zei

love the bra. It reminds me of a trench from John Galliano presented in the runway. I felt in love at the time

Couture Carrie zei

So gorgeous!
Love the plaid bra!

xoxox,
CC

Anoniem zei

You actually make it appear really easy with your presentation but
I in finding this topic to be really something which I believe I might never understand.
It sort of feels too complex and extremely vast for me.
I'm looking ahead to your subsequent submit, I will try to get the hang of it!
My webpage ; Dessous

Zijden jurkje deel 2

De satijnzijde die ik gebruik is best dun, om de stof wat meer body te geven, heb ik de stof tegengevoerd met een zwarte katoenen/zijde ...