zondag 3 juli 2011

boek (Kristina Shin Phd) en patternmaker workshop Danglez

Afgelopen pinksteren heb ik het boek Patternmaking for Underwear Design (Kristina Shin Phd) gekocht bij de Bookdepository, weer een andere methode, om van te leren. Zo kan ik mijn kennis steeds verder uitbreiden en van elke methode proberen het beste eruit te plukken.

Een andere workshop, die al heel lang op mijn verlanglijstje stond is de workshop patternmaker van Danglez. Ik kon de cursus niet bij haar zelf volgen, heb haar gemaild en gevraagd of ik de map mocht kopen, zonder de cursus bij haar te volgen, dat mocht. Ik mag Dini gewoon mailen, als ik er niet uitkom, heerlijk om zo op je eigen tempo te kunnen werken. 
Je leert met de cursus lingeriepatronen te tekenen met Patternmaker (een tekenprogramma, speciaal ontwikkelt om zelf patronen in te tekenen en die dan vervolgens uit te printen) en ook met het programma zelf te werken. Ik heb al een romp voor een bh getekend in de maten 60B t/m 115B. (Ik moet uitkijken, dat ik er geen muisarm aan over houd, hahaha.) Ik ben nu bezig om die romp in verschillende lagen te zetten, mocht je een bepaalde maat uit willen printen, kun je een maat selecteren. 
Ik heb echt respect voor de dames, die zelf zo'n goede uitgebreide cursussen schrijven en zo een hoop mensen kunnen helpen om zelf te leren patroon te tekenen.

Het programma had ik al heel lang in bezit en heb in het verleden veel patroon verbouwd, met de macro's die ik erbij gekocht had.
Zelf tekenen lukte me nog niet, ik heb het nooit echt goed verdiept.
Samen met Marjan van de Speld heb ik al eens een workshop gehad van Michele, zij heeft ons wegwijs gemaakt in patternmaker.
5 opmerkingen:

Kim zei

Sowee! Jij kunt weer door met ´leren´! Ik ben benieuwd hoe deze 2 je bevallen.
Patternmaker lijkt me erg leuk.

Saskia zei

Jij hebt weer genoeg te doen de komende tijd.
Leuk om je zo verder te verdiepen in de verschillende methodes van tekenen.

Als ik mijn theorie van Marjan doorgewerkt heb wil ik ook nog een keer leren tekenen met patternmaker.

Saskia

Marian zei

Ooh wat knap.. is het een beetje te doen dat Patternmaker als thuiscursus?
Zou ik nl ook nog wel eens willen leren, maar ben ook niet in de gelegenheid om een cursus te volgen.

Diana 'poetsie' zei

Ja, Alles wordt stap voor stap uitgelegd, super duidelijk.
Ze gebruikt de Merckwaerdigh methode als uitgangspunt. Ook gebruikt ze zoveel mogelijk verschillende mogelijkheden om met patternmaker te werken. Ik ben super tevreden, ik had al een beetje kennis in patternmaker, maar heb heel veel nieuwe dingen langs zien komen...
Ik denk als je enige kennis met computers hebt, het goed te doen is.

Couture Carrie zei

Looks like a great book!

xoxox,
CC

Zaza Zebra Bikini

Het lijkt wel een eeuw geleden, dat ik iets gepost heb op mijn blog...niet dat ik niets gedaan heb, in tegendeel, heb me een slag in de ron...