zaterdag 18 juni 2011

Balconette bh


 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Ik heb een zwart/taupe kleurige balconette bh gemaakt, nu met een volle cup en bredere rugpanden. De cups heb ik gevoerd met huidkleurige padding. De rugpanden heb ik gevoerd met taupekleurige lycra. Voor de onderrand heb ik hele brede elastiek gebruikt, deze is wel 2,5 cm breed, het draagt geweldig. Het model vind ik een beetje degelijk...omdat alles best hoog sluit. Helaas is er een S-printplaatje kapot in mijn Bernina naaimachine, waardoor de verlichting niet werkt, gelukkig
wordt het binnenkort gerepareerd. Ik zit nu met mijn daglichtlamp boven op mijn naaiwerk te naaien. Ik zag bv niet, dat ik de naadjes te breed had doorgestikt....Wat ben je toch snel gewend aan goed licht.

Op Sicilië heb ik een nest cups getekend volgens het boek van Merckwaerdigh. Voor de cups vind ik de methode volgens Merckwaerdigh ideaal. Ik heb ze helemaal naar mijn maat aangepast. Ik zit precies tussen 85B en 90B in (voor de cupmaat) Mijn onderomvang is 78 cm. Ik heb een basis gemaakt voor een pushup bh. Ik had daar al een vertikale, horizontale en diagonale cup getekend. Vanuit deze modellen kun je al cups maken. Ik heb van alle cups weer een proef gemaakt met padding. Gelukkig pastte alle cups, ik de basissen allemaal gelamineerd. Ik hoef ze alleen maar over tee trekken. Die tip stond bij ons op het forum.
Ik gebruik wel altijd de romp volgens grondpatroon en de opzetjes voor de slips en strings, die ik bij Marjan van de Speld geleerd heb. Zo ook al haar andere grondpatronen.
Heerlijk om een mix te maken met verschillende tekenmethoden.

Ik zat naar een filmpje te kijken, geplaatst op de Blog van DollsFactory en mijn kat Zwabber vond het helemaal geweldig, die begon spontaan mee te tekenen op het scherm....

6 opmerkingen:

Sigrid zei

Mooi!

Jos zei

Grappig dat je zo'n mooie bh 'degelijk' noemt, andere dames zouden dit al sexy noemen vergeleken met wat ze in de winkel kopen, haha.

Heel herkenbaar van de kat, ik heb er een gehad die altijd meekeek met schaatsen.

Kim zei

Ik vind hem wel erg mooi! Maar misschien als je m draagt dat tie iets te hoog komt, dat kun je dan aanpassen voor de volgende keer. Mooie combinatie! Ook met dat rugpand lekker breed lijkt het me fijn dragen!

Lieve kat!!

corina zei

ik vind het wel meevallen met het degelijke hoor maar dat komt misschien omdat de mijne altijd hoog zijn.Ik vind het verder een hele mooie bh geworden. ben benieuwd naar de slip die erbij gaat komen?
leuk dat de kat mee kijkt en ook nog meedoet.
gr. Corina

Marian zei

Ik vind hem ook niet dedelijk hoor, dat model is gewoon zo, de balconet wordt juist altijs als heel sexy afgebeeld vind ik.
Hij is erg sjiek vind ik, met dat kant en de kleur.

En dat Zwabbertje is echt wel schattig.
hier lag er gisteren 1 in de bank die ineens vanuit zijn slaap wakker geschud werd toen er een kat miauwde op de tv, grappige beestjes zijn het

Couture Carrie zei

Exquisite bra!
Love it!

xoxox,
CC

Zaza Zebra Bikini

Het lijkt wel een eeuw geleden, dat ik iets gepost heb op mijn blog...niet dat ik niets gedaan heb, in tegendeel, heb me een slag in de ron...