zondag 17 januari 2010

Lingeriecursus II

Ik ben sinds 9 januari gestart met Lingeriecursus II bij Marjan van de Crommert in Marjaheide. We kregen op deze dag onze cursus uitgereikt. Er staan veel verschillende bh's in, die ik wil maken. We begonnen met een bh met Diagonale Naad te tekenen op basis van het grondpatroon ons, die we thuis hadden getekend.
Ik wilde graag een bh zonder onderrand maken en ben daar ook mee begonnen. Helaas zijn de beugels te smal voor dit model voor mij. Daardoor sluit de bh aan de onderkant niet mooi aan, ik heb nog een andere beugel geprobeerd, die gaf ook niet het gewenste resultaat. Op een af andere manier, kreeg ik het beugelband er ook niet netjes aan. Bh is dus niet draagbaar. Goed leermoment! De ondercup trekt ook. ook niet het gewenste resultaat. Op een af andere manier, kreeg ik het beugelband er ook niet netjes aan. Bh is dus niet draagbaar. Goed leermoment! De ondercup trekt ook.
Diagonale cup zonder onderrand

Gelukkig is de bh voldaan onderrand wel aardig gelukt. Hierbij had ik de bovencup iets lager Mogen tekenen. Ik moet volgende keer bij het doorstikken van de diagonale Naad, het stiksel iets opschuiven. Dan trekt het stiksel niet meer. Dit gaf onderrand wel aardig gelukt. Hierbij had ik de bovencup iets lager mogen tekenen dat geeft iets moderner uiterlijk. Ik moet volgende keer bij het doorstikken van de diagonale naad, het stiksel iets opschuiven. Dan trekt het stiksel niet meer. Dit gaf Marjan als tip aan mij. De bh zit best lekker, ik heb hier toch de smalle beugels in gebruikt.


Zijkant bh.

Afgelopen week heb ik het volgende gedaan:
Tekenwerk thuis:
-Pushup bh met padding en drie-delige cup, patronen van alle delen gemaakt
-Body met kantinzet zonder beugels en patroon gemaakt
-Hele hoge slip, soort corrigeerde slip à la Lady Gaga, hier heb ik het patroon van de body voor gebruikt. voor gebruikt.
-Herenboxer voor mijn vriend

Naaiwerk thuis:
-Bovenstaande bh met onderrand
-Cups van de pushup bh en de padding, rest maak ik in de les af. Dan kan ik de bh daar na laten kijken door Marjan.

In de planning tijdens de lessen:
-Tekenen van de andere push-bh uit de cursus, zonder padding.
-Bh tekenen van niet rekbaar kant.
-Jurkje met kantinzet tekenen.

Nog genoeg te doen, ik heb gelukkig nog 3 lessen. As zaterdag komt Jos van ons forum ook een cursus volgen. Dat wordt een gezellig boel, dan zijn we met 4 dames.
Dan zitten we met 3 dames van ons forum bij elkaar.
Miranda
BaJmie (Jos)
Poetsie (Diana)
en niet te vergeten Michelle, ook een gezellige lieve dame.3 opmerkingen:

Alice zei

Wow, wat een productie zeg en lijst met plannen. Jammer dat de 1e bh niet past!

Jos zei

Dat wordt vast heel gezellig volgende week!

Diana 'poetsie' zei

Hé Alice, ik had een paar dagen vrij, dan kun je veel doen. ;-)

Jos, ik kijk er naar uit, gezellig.

Zaza Zebra Bikini

Het lijkt wel een eeuw geleden, dat ik iets gepost heb op mijn blog...niet dat ik niets gedaan heb, in tegendeel, heb me een slag in de ron...