zaterdag 10 december 2016

Black Betty

Afgelopen weken veel lingerie gemaakt, in de vorige post liet ik Black Betty en Gloria in wording zien. Black Betty is inmiddels af, mijn zusje was de gelukkige deze keer om deze set in ontvangst te mogen nemen. 
Bij deze bh heb ik 2 slips gemaakt. Via de groothandel had ik hele mooie stofjes ingekocht. Zwarte Victoria Secret lycra met een schitterende glans en Mesh met een flock polkadotje in combinatie met een hele mooie zwarte stretchkant die me doet denken aan de Victoriaanse tijd. 
De bh heeft een pushup cup met verticale belijning. De cups zijn gemaakt van padding, die heb ik van tevoren beplakt met vliesofix, aan elkaar gestikt, de cups van lycra gestikt, vastgestikt op de padding met een framilon elastiek, opgeklapt,  nog een keer aan de bovenkant gestikt. Daarna de lycra over de padding gevouwen en in de beugelrand vastgestikt. Daarna de lycra met de strijkbout vastgestreken op de padding, heb wel een katoenen doek gebruikt! 
Het voorpand van het lijfje heb ik van kant gemaakt en verstevigd met tule. Het rugpand is van de mesh gemaakt. In de zijnaad van de bh heb ik een stukje beugelband  verwerkt voor de stevigheid, geen baleinen erin gedaan, is niet perse nodig . 


Voor het schouderband heb ik ook padding gebruikt, hier heb ik goudkleurige lycra op geplakt, picot gebruikt om 1 kant vast te stikken, daarna het kant er overheen gespannen.
Bij de bh heb ik 2 slips gemaakt, het patroon heb ik nu al meerdere keren gebruikt, het is zo veelzijdig. Dit patroon heb ik in een string en slip patroon uitgewerkt, zie: indian-summerred-fury,  Amethistburlesque en Little BrittanIk kon het niet nalaten om de set nogmaals te maken, heb voor mezelf nog eenzelfde bh en string gemaakt.😀
Mochten jullie dit pakket ook mooi vinden, het is te bestellen via de webshop Lingeriepakket Black Betty. 
Tevens is de mogelijkheid er om het patroon van de slip te bestellen in de maten XS-S-M-L-XL, dit kun je aangeven bij de bestelling. De bh is ook te bestellen in de maten 65B tm 65H, 70AA tm 70G, 75AA tm 75F, 80AA tm 80E, 85AA tm 85D, 90AA tm 90C, 95AA tm 95B.

4 opmerkingen:

LaMona zei

What a nice set! Love it!
Monika

Firewoman zei

Mooie sjieke set zo!

corina zei

Mooie set heb je gemaakt, mooie materialen ook.

Corina

Jos van Kloska! Creatief zei

Ik ben fan van je werk, maar dat wist je al.
Ook al weer zo'n mooi setje, dit maal met de spannende details aan de achterkant. Erg mooi!

Rozenjurkje

Ik heb de smaak weer te pakken, ben volop bezig met patronen te tekenen. Samen met behulp van mijn vriendin Renate, die me ontzettend goed h...