zaterdag 14 maart 2015

Ze-bra week 9

Ze-Bra:
Deze week heb ik deze set gemaakt.  Om de cup een beetje op te vullen voor de foto heb ik er een voorgevormd cupje achter gestopt.
Ik wilde uittesten of deze mesh stevig genoeg is zonder cupvoering en powernet. Ik moet zeggen het valt me niet tegen. De mesh rekt vooral in de breedte.
Patronen heb ik zelf getekend, volgens de  Merckwaerdigh methode.

This week I made this set. To fill the cup a bit for the pictures I have used a molded cup.
I wanted to test whether the mesh is firm enough without bust lining and powernet. I must say it does not disappoint. The mesh stretched particularly in width.

Patterns I signed myself, according Merckwaerdigh method.
Alle materialen van deze set komen uit mijn eigen shop. Heb zulke leuke schuifjes en oogjes kunnen scoren. 
All materials on this set are from my own shop. I have scored very nice sliders.

Het is verrassend als je een coupenaad eens anders tekent, het is leuk om daar mee te spelen. Het helpt me inzicht te krijgen, hoe het er in 3D uit komt zien. Ik probeer bij elke nieuwe bh een nieuw patroon voor de cup te maken. Goed om te blijven oefenen.
It is surprising when you draw a dart agree otherwise, it's fun to play with it. It helps me to get insight, see how it will look in 3D. I try to create every new bra a new pattern for the cup. Good to keep practicing.

Het achterpand is ook aangepast, het is wat hoger getekend bij de aanzet van de schouderbanden. Dit is comfortabel met dragen.
The back is also customized, it's a little higher signed at the base of the shoulder straps. This is comfortable to wear.
De cup is een horizontale belijning, ik heb de cups zo getekend dat het op een cup lijkt met een schuine coupenaad. Je kunt zelf bepalen hoe je een cup tekent. De bovencup is vanaf de oksel maar 1cm breed, dat zie je aan de zijkant van van de bh. Aan de voorzijde van de cup lijkt het een schuine coupenaad.
The cup is a horizontal balconette bra, I have signed the cups so that it resembles a cup with a slanted dart. You can decide how to draw a cup. The upper cup is from the armpit but 1cm wide, which you see on the frontside of the bra. At the front of the cup, it seems an oblique cup.
Het middenvoor moest ook 'anders'. Om je middenvoorpandje van je bh een andere look te geven, kun je het middenvoor patroontje met kleine ringetjes verbinden. Snijd aan de middenvoor extra een ronding uit. Die ronding kun je afwerken met bv smal vouwelastiek, laat een stukje extra uitsteken om later het ringetje mee vast te naaien. Het middenvoor wel verstevigen met een niet rekkend materiaal! 
Voor de sier heb ik in de opening satijnlint in een keeperbinding er achter gestikt.
The bridge also needed also a 'different' look. To give your bra a different look, you can connect the center of pattern with small rings. Cut the middle for an additional rounding off. That curve can be finished with a narrow fold elastic, leave an extra protrude later the ring along to sew. The center for up to consolidate with a non-stretch material!

For show I have in the opening satin ribbon in a keeper behind stitched binding.
Op naar week 10.

6 opmerkingen:

Firewoman zei

Weer een schitterende set is dit geworden. De mesh heb ik ook nog liggen om er iets moois van te maken. Maar eerst eens de andere projecten afronden. Hihi.

Neeltje

Anoniem zei

Zo leuk weer deze Ze-Bra en ook hier ligt de mesh. Heb bedacht dat ik deze stof mooi kan gebruiken voor een projectje in mijn cursus.
Op de foto lijkt het dat je een kleine powerbar in de ondercup verwerkt hebt. Is dat ook zo?

Ellen Schoorl zei

Zo leuk weer deze Ze-Bra en ook hier ligt de mesh. Heb bedacht dat ik deze stof mooi kan gebruiken voor een projectje in mijn cursus.
Op de foto lijkt het dat je een kleine powerbar in de ondercup verwerkt hebt. Is dat ook zo?

Jos zei

Wauw, middenvoor is echt een eye catcher zo!

Marian zei

Heel gaaf gedaan weer..als je van 'verder' af kijkt, is het net of m.v niet aan elkaar zit, geeft een heel speciaal effect... mooi setje..

corina zei

Mooi setje heb je weer gemaakt, mooi zo met dat paarse lint in het midden.

Corina

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...