zaterdag 6 december 2014

Black Beauty Playsuit

Via Facebook zijn we met een aantal dames gestart om een body te maken en die moest voor de kerst af zijn...Dat is gelukt.

Pas geleden heb ik mijn certificaat patroontekenen Body gehaald bij Merckwaerdigh. Voor mij de uitdaging om het in de praktijk te brengen.
Die cursus wordt op een halve schaal getekend, ik moest dus de maten naar ware grootte tekenen. In de lessen gebruiken we maat M als begin maat en die gradeer je naar S en L. Alle maten zijn te vervangen met je eigen maten. Voor deze keer heb ik maat M gebruikt om te kijken of het zou passen.

Ik had deze schets gemaakt en daar moest het patroon op gemaakt worden.
Dit vind ik het allerleukste proces, nadenken over het ontwerp. Als ik een stofje of kantje aanschaf, zie ik al in mijn hoofd wat het kan worden. Toen ik met de schets aan de slag ging, had ik al een bepaald kantje en stofje in mijn hoofd. Ik kan dan al een aardige inschatting maken hoe het eruit komt te zien...


Nu ik dit zit te typen, realiseer ik me maar weer hoe handig het is, om te kunnen beelddenken...tot voor kort dacht ik dat iedereen dat kon...dat is niet zo...dat kan met dyslexie en ADD te maken hebben... Een klein half jaar geleden ben ik getest en toen bleek ik dyslexie te hebben. Ik heb het al heel mijn leven en kan in sommige gevallen erg lastig zijn, in mijn geval vooral met begrijpend lezen, voorlezen...en schrijven. Het valt met de computer niet vlug op...maar op papier wel, daar zit geen autocorrectie op... ik heb ook moeite met informatie te verwerken en concentratie. Ik vang nl alles op in mijn omgeving, sinds kort heb ik een super fijne hoofdtelefoon van Bose met noise-cancelling, hierdoor kan ik me afsluiten en focussen op mijn werk, het geeft zoveel meer rust, heerlijk is dat. We werken bij ons in een kantoortuin...heel gezellig maar voor mij een ramp voor mijn concentratie, ik vang alles op, aan het einde van de dag ben ik ontzettend moe, omdat het zoveel energie kost om me af te sluiten, lang leve de hoofdtelefoon. 
En ik werk ook met dyslexie software, teksten worden voorgelezen, dan komt het 2 keer binnen, wel wennen hoor en wat ik heel handig vind....er zit een liniaal in het pakket, dan dansen de letters niet meer over het scherm. Ik vind het helemaal niet erg om 'zo' te zijn, mensen met dyslexie zijn vaak erg creatief en hebben zo hun eigen manieren om dingen aan te pakken, dat kan leiden tot hele andere oplossingen, je kunt bv vanuit verschillende perspectieven bekijken. Je hebt mensen die eerst een gebruiksaanwijzing lezen en je hebt mensen die meteen beginnen...ik hoor bij de laatsten, omdat ik moeite heb met het lezen. Leg een aantal patroondelen voor me neer, zonder te vertellen wat het is en ik zie de 3D versie ontstaan....hoe handig is dat! Enfin genoeg over dit onderwerp, maar vond het wel belangrijk om het te delen en zeker niets om voor te schamen. :)

Terug naar de body...het proefmodel zag er al veelbelovend uit, maar niet voor niets een proef. Ik heb een aantal deelnaden laten vervallen, omdat het teveel van het goede was. Ook de schouderbanden zijn een stuk smaller geworden. Het proefmodel paste prima...


Vrije hand koordvoet # 43Tijdens het maken van de body heb ik deze vrije hand koordvoet nr 43 gebruikt om te appliceren, in combinatie met het rechtstikplaatje. Je verzinkt het transport en je kunt alle kanten op naaien. Deze voet is eigenlijk voor andere doeleinden bestemd, maar ik probeer van alles uit. Door de vorm van het voetje wordt de stof niet opgevreten. 
Op de site van Bernina staat meer uitleg van deze voet. 
De body heeft geen beugels, heeft is een model dat glad om het lichaam zit.
Zoals ik al meldde, het proefmodel paste prima, in de lycra en kantstof zat genoeg rek. Het oorspronkelijke model zit wel wat strakker, moet opletten dat mijn winterlichaam niet nog voller wordt...;) Ik ben er blij mee en zal hem vaak dragen, lekker warm in deze dagen, maar later ook mooi onder een mooi colbertje en een mooi rokje.
Dit is de body, ik kan het niet nalaten om een ondeugend element in lingerie toe te voegen.

 Dit kant heeft een spectaculaire schulprand, dan is het zo mooi om de kant op het stofje te appliceren.

 Met een satijnlint kun je zelf een strik maken en vastzetten met mooie bedel.


Slip detail voorSlip detail achter

8 opmerkingen:

MoLou zei

Het is weer een plaatje geworden. Als dit een compensatie is voor je dislextie, dan is dit een perfecte compensatie geworden. Petje af hoor!

Monique

corina zei

Het is een hele mooie body geworden.Vind ook de combinatie en het model wat je hebt getekend erg mooi. De details zijn ook weer erg leuk en ontdeugend.

Fijn dat het op je werk nu beter gaat dankzij de hoofdtelefoon.
Dislextie is inderdaad niet iets om je voor te schamen hoor.
Op naar de volgende creatie.

Corina

Sigrid zei

Prachtige creatie. Heerlijk om zo creatief te kunnen zijn en als dat de compensatie is voor dyslexie zou ik er blij mee zijn ;)
Ik mis dit stukje vrije creativiteit zelf, ben vaak meer in de techniek bezig. Kan het daarom in anderen zo bewonderen.
Heel handig dat zo'n hoofdtelefoon je helpt te concentreren.

Marian zei

Zo...nu eens even hier reageren, was ik al een hele week van plan, maar kwam er niet van.....je body is een plaatje geworden, sjiek, uitdagend, mooi, stoer, van alles zit er in...
En wat betreft je dyslexie , wat geeft het,je hoeft je er niet voor te schamen hoor, onze zoon heeft dit ook, en die is ook al zo creatief...je kunt beter creatief zijn en 3D kunnen `denken` dan perfect schrijven,met lezen is het soms wat moeilijker inderdaad, en het kan misschien problemen geven bij je werk.
het voordeel anno 2014 is dat je niet zoveel meer hoeft te schrijven, en je spellingscontrole hebt, maar een ´machine ´ die creatief is heb ik nog niet gezien....

Alice zei

Wat heb je een prachtige body gemaakt. De verwerking van het mooie kant vind ik schitterend, zo komt echt de mooie schulprand mooi tot zijn recht. En weer wat originele "Poetsie" details, die maken het helemaal af. Gr. Alice

Jos zei

Elk mens is uniek en heeft een eigen handleiding (je wil niet weten hoe lang de mijne is haha). Tis fijn om te weten wat je hebt, dan kan je maatregelen nemen en zo te zien lukt je dat heel goed. Jouw beelddenken is een zegen wat mij betreft, je 'ziet' en maakt zulke mooie dingen maken, prachtig!

Diana Nuland van zei

Dank je wel voor jullie lieve woorden. ☺

Couture Carrie zei

So gorgeous!
Happy 2015, darling!

xoxox,
CC

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...