woensdag 10 september 2014

Burlesque thema, beha verticale naad inspiratie: Agent Provocateur

Voor de patroontekencursus beha bij Merckwaerdigh, ben ik inmiddels aanbeland bij het uitwerken van de eerste foto-opdracht, een beha met verticale cups. Je moet dan een plaatje op internet of uit een tijdschrift zoeken en die als voorbeeld gebruiken om je werktekening van te maken en het patroon uit te werken. 

Ik heb voor de cursus een ander voorbeeld gebruikt, deze wilde ik ook uitwerken en door een inschattingsfoutje is deze bh uiteindelijk geboren.

Voor deze bh heb ik Agent Provocateur gebruikt als voorbeeld. De cups zijn verticaal, dat houdt in dat er een verticale naad over het bustepunt loopt. 
Als ik een patroon uitwerk, begin ik met de cups, ik maak ze van padding aan de vorm kan ik al zien of het een beetje overeenkomt met het gene dat ik in gedachte had. De padding is makkelijk aan te passen, mocht er ergens een spietje uitgehaald worden of toegevoegd worden, dan kan ik het ook aanpassen. (het patroon pas ik dan ook aan) 
De behaband heb ik nog verder naar mijn eigen comfort aangepast. Aan de onderkant van middenvoor heb ik er een cm tussenuit gehaald en bij het achterpand aan de onderkant ook nog wat ronder gemaakt, dit zit me toch fijner.

Met de slipcursus maak je een basispatroon in maat S-M-L. Ik heb voor de slip de basis flink verlaagd, dit is een heupslip. In het achterpand zit een kleine sexy opening. Voor deze slip heb ik me keurig aan de regels gehouden, eerst een werktekening, daarna uitwerken in een patroon. Normaal ben ik van het improviseren, maar wil toch ook leren om eerst een plan te maken. Dan ben je toch net even wat technischer bezig en zorgt er bij mij voor dat ik meer inzicht krijg. 


De bovenrand van de cups heb ik eerst afgewerkt met een vouwelastiekje, ik heb geprobeerd om het elastiek niet op te rekken, als je dit wel doet, druk je de borsten plat, dat is bij zo'n lage beha best belangrijk om dat niet te doen. Daarna heb ik de satijnlycra aan de bovenrand vast gezigzagd. De lycra omgeslagen en goed vastgespeld in de beugelrand. Ik zigzag dat helemaal vast, zodat de lycra nergens meer heen kan. Naarmate je dit vaker oefent, lukt het steeds beter om het strak te krijgen. Ik merk wel, dat ik het fijnste vind om met lycra of kant te werken, dat weinig rek heeft. Deze satijnlycra rekt bv alleen maar in de breedte.
Het gordeltje is gemaakt van schouderband, ik heb die ooit gemaakt voor een beurs.

Deze set heb ik ook gemaakt om mee te doen met het Burlesque thema van het forum zelflingeriemaken

Als ik aan burlesque denk, schiet mij het woord ondeugend door het hoofd. 

Mijn slip heeft bv een ondeugend detail, de kleine opening aan de achterzijde en de beha is heel laag uitgesneden, net op het 'randje'.


Burlesque, verantwoorde striptease in een fifties-sfeertje. De klassieke nachtclub uit de film noir. Voorbeelden Betty Paige, Ditta von Teese.
Op pinterest heb ik een aantal plaatjes over dit thema verzameld.
5 opmerkingen:

Firewoman zei

Oh, wauw, wat een uitwerking Diana. Schitterend om te zien en je weg er naar toe te lezen.

Neeltje

Marian zei

GAAAAF is dit geworden...heel mooi gedaan, ziet er ondeugend en sjiek en lieflijk uit, alle 3 ineen...knap hoor.

corina zei

Vind je uitwerking heel erg mooi gedaan, en hij is inderdaad sjiek en ondeugend tegelijk.
Past heel goed in het thema.

Corina

simoneannemone zei

Dit is weer echt een Poetsie geworden!

Mooi uitgewerkt allemaal.

Saskia

Bets zei

Super mooiiiiiiiiiiiiiii. Geen woorden voor.

Bikini voor mijn zusje

Maakte vandaag deze bikini voor mn zusje, had best weer een beetje angst om weer bikini's te maken, omdat het al zolang geleden was....m...