zondag 27 juli 2014

Bikini Astrid en badpak Rosa en Marian

De afgelopen weken en komende weken ben ik lekker druk met badkleding maken voor anderen.
Voor een vaste klant mocht ik weer twee badpakken maken. Rosa was eerst aan de beurt, de dame in kwestie had een mooi roze badpak bij de Otto gezien en wilde deze graag in haar versie uitgevoerd hebben. 
Ik had nog een paar monocups (een voorpand met voorgevormde cups uit een stuk) liggen, dat was de basis om de cups van te maken. Nadat het badpak klaar was, bleken de cups toch wel flink te gapen....dat is een beetje een nadeel van die voorgevormde cups die je niet zelf maakt.. En roze tekent best wel, ondanks dat het badpak helemaal gevoerd was met een roze mesh....daar heb ik een ook een aanpassing in gemaakt, ze vroeg of er misschien een corrigerende stof in gezet kon worden...daar los je het tekenen niet mee op.


Enfin, dat moest aangepast worden, bovenkant lospeuteren en een spie van 12mm eruit gesneden, weer vast gezigzagd en de bovenkant weer opnieuw geplooid en afgewerkt met een vouwelastiekje om het weer netjes af te werken.
Het tekenen heb ik opgelost met een extra laagje lycra, die ook weer gerimpeld moest worden.
Hier heb ik de spie eruit gehaald en weer dicht gestikt. De plooien opnieuw gelegd en afgewerkt met een vouwelastiek.
 Ik wilde de bovenkant eerst vast naaien met de hand, uiteindelijk ervoor gekozen om het toch met de naaimachine te doen. Kleine trensjes onder de plooien, zodat die ook netjes blijven zitten en goed afgewerkt zijn.
 Hier leg ik het plooitje naar achteren en stik de trens. Ik kan met de B710 een zigzag naaien, maar dan een extra stiksel toevoegen, het wordt dan een stikkende zigzag, maar met de stiksels veel dichter op elkaar, dat is ideaal om bv schouderband aan te zetten of strikjes aan te naaien. Ik geef dan ook nog aan hoeveel keer het herhaald moet worden, in combinatie met voet 20D is dit een fluitje van een cent.

Dit is Rosa uiteindelijk geworden.


Marian:
Bij dit badpak heb ik voor het eerst speciale padding gebruikt die geschikt is voor badkleding, deze neemt geen vocht op en is zeewater en chloorwaterbestendig. De monocups inspireerden me om ook zo'n zelfde frame te maken, maar dan precies op maat, de cups zitten vast gezigzagd in het frame, die ook van padding is gemaakt.


Het beugelband heb ik op het frame gestikt, zoals je bij deze foto ziet.Met een bandjesapparaat kun je makkelijk zelf schouderbandjes maken, ze zijn in verschillende breedtes te verkrijgen bij Rijkers in Veghel. (deze passen ook op andere naaimachines)
De monocups zijn versierd met een lap mooie gekleurde lycra. Deze heb ik ook gerimpeld, in het midden een bandje gebruikt om middenvoor meer te draperen. Ik had drie bandjes gemaakt , die heb ik gevlochten en daar is het schouderbandje weer van gemaakt. Deze paste meteen perfect.
Close up van de bovenkant.

En een cadeau van mij, een mooie pareo om bij de badpakken te dragen.Bikini Astrid:
Mijn zusje had bij Hunkemoller een hele leuke bikini gezien, deze paste niet, welke maat ze ook probeerde...het broekje was te klein...
Ik heb aangeboden om een bikini voor haar te maken, samen de stofjes bij elkaar gezocht, dat alleen al is een feest. :)
Ze wilde graag een bikini die strapless en met een halter te dragen is, zoals de bikini bij Hunkemoller. De voorgevormde pushup cups heb ik in het midden en aan de zijkant wat geplooid. De halter is een lange rechte lap van 14 cm breed, deze heb ik aan de onderkant van de cup een beetje geplooid en aan de zijkant vast gestikt.  
Achterkant van de bikini.
 De halter is aan de achterkant vast te strikken, zodat het een strapless bikini wordt. Het broekje moest ook wat hoger sluiten om een buikje te verdoezelen. Aan de bovenkant van de slip heb ik een paar lusjes gemaakt, die ervoor zorgen dat het paarse bandje op zijn plek blijven zitten.

De halter is op meerdere manieren vast te strikken, dan kan ze wat variëren met deze bikini.

 


8 opmerkingen:

Couture Carrie zei

Love the pink asymmetric suit!

xoxox,
CC

Handige Handjes zei

Alles ziet er weer prachtig uit. Je tutorial van de padding monocups vind ik heel erg fijn, dank voor het delen!

corina zei

Heel erg mooi geworden, wat een werk heb je er weer van gemaakt.
Vind de details ook weer erg mooi in de badpakken en bikini's.
Je hebt weer een paar mensen blij gemaakt.
Bedankt voor de tutorial van de monocups.

Corina

Atelier Eigenhandig zei

Prachtige badpakken en de bikini vind ik helemaal supermooi. Bedankt voor de uitleg over de monocup, weer veel geleerd.

Groetjes van Janny.

Bets zei

Super mooie badpakken heb je gemaakt. Prachtige stoffen gebruikt. Je bent een kei.

Diana Nuland van zei

Yvonne, graag gedaan.

Diana Nuland van zei

Corina, dank je wel.

Samantha zei

Wat heb je toch leuke fleurige kleuren gebruikt! Heel erg mooi hoor.

Zaza Zebra Bikini

Het lijkt wel een eeuw geleden, dat ik iets gepost heb op mijn blog...niet dat ik niets gedaan heb, in tegendeel, heb me een slag in de ron...