woensdag 17 juli 2013

A-symetrisch zwart badpak met azuurblauwe accenten

Vandaag mocht ik een nieuwe klant blij maken met een a-symetrisch badpak.
Ik heb haar mogen overnemen via Marian van de Crommert, zij gaat er helaas mee stoppen. De basis van het badpak is ook door haar getekend. Zelf heb ik de cups getekend en nog een aanpassing in het patroon gemaakt, ze was afgevallen. Ik had eerst een proef gemaakt, daar moesten nog een paar wijzigingen in gemaakt worden.
Ze heeft hem vandaag gepast en hij paste perfect, ze was er erg blij mee. Ik ben er best een beetje trots, vind hem zo mooi en sjiek geworden.
Ze vroeg of ze volgend jaar weer een badpak mocht bestellen, mooier compliment kun je toch niet krijgen. Ik heb al een erg leuk idee in mijn hoofd.
Toen ze bij me kwam had ik een aantal stofjes klaar gelegd om uit te kunnen kiezen. De azuurblauwe lycra had ik destijds bij naaicentrum de Speld gekocht, de stevige zwarte lycra is ingekocht bij de groothandel en de leuke versieringen komen bij lijfgoed vandaan.
Ze wilde graag een zwarte basis met azuurblauwe accenten.
De basis van de paddingcups is een horizontale cup, de cups zijn ook nog van zwarte lycra gemaakt. De horizontale cup is ook een mooie basis om te gebruiken voor een strapless bh of bikini. Het schouderbandje kan ze loskoppelen, zodat de schouder mooi bruin kan worden en ze geen bandje ziet. Over de cups heb ik een lap azuurblauwe lycra gespannen en gerimpeld, ze wilde graag dat de azuurblauwe lycra verwerkt zou worden in de cups. Dat was even een puzzel, omdat ik overal evenveel plooitjes wilde hebben. Ik moest eerst de ene cup in het badpak stikken en daarna kon ik bepalen tot waar het lapje weer uit de cup moest verdwijnen. Zoals je ziet, zit er middenvoor een gesp. Het lapje is op verschillende plaatsen blind vast gestikt met de naaimachine. Je gebruikt daar een heel smal zigzag en zet de lengte op 0.
Ik heb het badpak helemaal met zwart vouelastiek afgewerkt met de matte kant.


9 opmerkingen:

Sigrid zei

Wat mooi! Mooi model en prachtige kleurcombinatie.

Gondalien zei

Een erg mooi badpak, mag je best trots op zijn. De kleurcombinatie springt van het scherm, prachtig.

Jos zei

wat gaaf, wat gaaf, wat gaaf, kan niet anders zeggen! snap dat ze nu al wil dat het volgend jaar is!

corina zei

Hele mooie combi van materiaal. Fijn dat ze er alweer een heeft besteld voor volgend jaar. Ik vind het een heel erg mooi badpak geworden en daar mag je zeker trots op zijn.

Corina

Suzy Bisseling zei

Hoi Diana,
Wat heb je dat badpak mooi gemaakt. Ik ben helemaal weg van de assymetrie van de mouwen en de kleuren zijn super mooi, zwart/blauw met hier en daar een detail zilver..super meid.
Ik blijf je volgen gr Sus

Couture Carrie zei

Absolutely gorgeous, darling!
Love the color blocking!

xoxox,
CC

simoneannemone zei

Wat een mooi badpak is dit geworden. Prachtige kleurencombinatie en mooie details.

Saskia

Bets zei

Wat een prachtig badpak .Hele mooie kleuren ook. Super.
gr bets

Marpet zei

Whaaaaaaaa wat istie mooi!!!

Bikini voor mijn zusje

Maakte vandaag deze bikini voor mn zusje, had best weer een beetje angst om weer bikini's te maken, omdat het al zolang geleden was....m...