maandag 21 maart 2016

Bikini safari in progress

Jullie zullen het misschien wel herkennen,  je bent met iets bezig  en bent maar aan het dubben hoe het eruit moeten komen te zien. De slip van de Mermaid bikini vonder ik niet geweldig,  dan wil je bij een volgende bikini dat het wel lukt.


Met deze slip ben ik wel heel erg blij. Middenvoor heb ik schuifje gebruikt van 19mm. 
De bovenkant zijn 4 repen die aan elkaar gestikt zijn. Bij de pop heb ik om de zijnaad een stukje stof geslagen om het gerimpelde effect te laten zien.Als ik hem aan heb is het niet nodig, maar denk dat ik toch laat zitten,  vind het zo wel leuk.


 De slip is gevoerd met hele fijne voering. Het stofje is anders te doorzichtig, nu voer ik de badkleding altijd. Ik heb weer framilon elastiek gebruikt, dat vind ik zo'n fijne elastiek om mee te werken.
Eigenschappen framilon elastiek: elastisch transparant band, is dun, flexibel en elastisch, makkelijk te verwerken. Goed te verwerken met een naaimachine en/of lockmachine, het scheurt niet. Het band is uit te rekken tot maximaal 400% en neem de oorspronkelijke vorm en lengte weer aan. Het kan na verloop van tijd wat verkleuren, dit heeft geen negatieve invloed op de elasticiteit of flexibiliteit. Oppassen met strijken, gebruik een (katoenen)doek!
Materiaal: 100% polyurethaan, geschikt voor mensen met een rubberallergie.
  
Zit nog te dubben of ik nog wat plooitjes stik in het achterpand. 
Voor het  bovenstuk heb ik het patroon van de paarse bh erbij genomen. Deze keer heb ik het patroon aanpast naar een bh zonder onderrand, het bustepunt nog iets meer afgevlakt en de bustediepte 1 cm verkleind,  nu sluit de bh goed aan, vooral aan de onderkant van de beugel. Ik heb wel de 90B cup nodig, maar die mag bij mij iets minder rond aan de onderkant,  nu zit ie goed. De bovencup is ook nog wat aangepast die is aan zijkant nog wat opgehoogd. 
De pasbh heb ik gemaakt van een padding en een restje voering.  Minder kostbaar is om de cups van bv vlieseline te maken. 6 opmerkingen:

Jos zei

Wat een mooie belijning in de bh Diana! Ik zou de rimpels in het broekje achter ook doen, dat maakt het denk ik iets verfijnder. Heerlijk om zo mee te kunnen lezen hoe je aan je patroon aan het schaven bent.

Diana Nuland van zei

Ik dank je voor het meedenken, ik ga eens freubelen, kijken of het lukt. :D

Firewoman zei

Ik denk dat als je rimpels in het achterland naast deze wat minder massaal over komt. De slip is dan ook beter in balans met de voorkant. Wel een erg leuk stofje. ben benieuwd naar het bovenstukje

Couture Carrie zei

Beautiful bikini! Love the print!

xoxox,
CC

Enid Pieters zei

Prachtig. Geef je lingerie cursus?

Marian zei

Erg mooi bikini broekje...ik zou ook achter plooien, maar misschien wordt het dan te laag als je het draagt? Je ziet het zelf het beste als je het aan hebt, maar zo op het eerst zicht zou ik zeggen ...doen.
Die belijning van die bh is werkelijk fantastisch!!! Ziet er heel verfijnt uit, kun je daar nog mee bukken?

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...