vrijdag 26 februari 2016

Mermaid bikini

In mijn vorige postje had ik een bh van lederlook gemaakt. Dit patroon mocht nog iets aangepast worden, ik had wat ruimte onder in de ondercup. Deze keer heb ik er een Mermaid bikini van gemaakt, achterpandje van dit patroon is ook gewijzigd in een recht pand. Nu sluit alles netjes aan, dus tevreden. :) 
Deze stofjes zag ik en vond ze geweldig bij elkaar. Voor deze bikini had ik 30cm kobalt blauwe lycra en 30cm van de Mermaid stof afgeknipt....en heb nog over om nog een bikini ervan te maken. :D 
Over het broekje ben ik niet helemaal tevreden over, die ga ik opnieuw maken, de verhouding van de Mermaidstof mag anders verwerkt worden, zoals de bikinitop. 
Toen ik met de top bezig was, vond ik het middenvoor een beetje saai, heb toen een restje van het Mermaidstofje uitgeknipt en met vliesofix op het middenvoorpandje geplakt en vast gezigzagt (voordat het beugelband verwerkt ging worden). 
Bij deze bikini heb ik framilon-transparant elastiek gebruikt, hier zit geen rubber in en is veel rekbaarder dan blootelastiek en verwerkt ook lekker. Heb het met de lockmachine aangezet, ik kon hierbij geen elastiekvoet gebruiken, het elastiek is te dun, dus zonder gedaan. Het elastiek kun je ook met de naaimachine aanzetten, dat gaat ook heel goed. Het elastiek heb ik maar lichtjes opgerekt.  8 opmerkingen:

Jos zei

Wat leuk zo met die mermaid schubben, zeker in de top komen ze mooi tot hun recht. Snap dat je het slipje nog wat wilt aanpassen.

Diana Nuland van zei

Ja hé, die is het net niet...

EmeraldErin zei

Love this!!

Firewoman zei

Leuke bikini. De verhoudingen van de top zijn inderdaad helemaal goed. De slip verdient nog wat aandacht ;-)

Groeten Neeltje

Tialda zei

Ik vind het ook een super combi deze stofjes! Pracht bikinitop... Ik zou ook nog even verder knutselen met de slip!

Marian zei

Geweldig...is het bovenstukje,erg mooi ' model' vind ik dit...
De slip inderdaad wat minder, maar dat had je zelf al opgemerkt, beetje saai en beetje te veel schubben...
Maar met jou 'oog' gaat dit echt wel goed komen....

Couture Carrie zei

So gorgeous, darling!

xoxox,
CC

Ingrid zei

Beautiful fabric choices

Bikini voor mijn zusje

Maakte vandaag deze bikini voor mn zusje, had best weer een beetje angst om weer bikini's te maken, omdat het al zolang geleden was....m...