zondag 10 januari 2016

Jurkje met pauwenstofje


Soms kom je een stofje tegen waar je verliefd op raakt. (en mooie laarzen met een vette krokoprint....) Het was maar een metertje, dus dan moet je goed puzzelen met je patroon. Bij mij moet het dan goed doorlopen. Dat is goed gelukt.
Voor deze jurk heb ik lekala patroon 4414 gebruikt, je kunt daar je maten doorgegeven en krijgt per mail het patroon opgestuurd. De pasvorm is goed, ik heb het jurkje nog iets ingenomen, omdat het van rekkende katoen is gemaakt. Er zitten best veel deelnaden in deze jurk, het kraagje en volant heb ik laten vervallen voor deze jurk. Voor het kapmouwtje was geen stof meer over....geen ramp natuurlijk, ik heb een brede schulpkant gebruikt. 

Super blij met het jurkje. 


 detail kapmouwtje


 Foto's op de pop:
 De voorkant van de rok bestaat uit 3 delen en de onderkant is wat afgerond. Het bovenpand uit 1 patroon met 2 grote figuurplooien bij de aansluiting van de rok. 

In het achterpand is een blinde rits van 60cm verwerkt, in de lengte van het boven en onderpand is een lengte figuurplooi verwerkt, die heb ik ook nog wat extra ingenomen, omdat mijn rug vrij hol is.

De jurk is gevoerd met bremsilk voering, die ook rekt, geeft het jurkje net dat beetje extra.


Werktekening van het patroon:

3 opmerkingen:

Jos zei

Prachtige jurk, snap dat je meteen verliefd was op de stof!

Firewoman zei

oh inderdaad erg mooie stof. Lijkt me moeilijk om daar een patroon bij te vinden die de stof goed tot zijn recht laat komen. Maar het is je goed gelukt.

Neeltje

Marian zei

ooohh wat mooi, is ook nog eens mijn wens om van zulke mooie stof een jurk te maken, maar eerst nog de laatste 3 kilo's eraf...( van de 10) staat je heel mooi, mooie kleur en prachtig zoals het kanten kapmouwtje terug komt in je kousen...

Bikini voor mijn zusje

Maakte vandaag deze bikini voor mn zusje, had best weer een beetje angst om weer bikini's te maken, omdat het al zolang geleden was....m...