zaterdag 18 oktober 2014

Poetsie in Britain II, sewalow met het lingerieforumOns lingerieforum had een leuke sewalong georganiseerd. Zelf een beha maken, je kon je daarvoor opgeven, elke week kregen een stapje van het proces te zien en moesten we daar ook de foto's van insturen, zodat je doorging naar de 'volgende' ronde.
Het was voor mij een poos geleden dat ik een beha met schuine cups gemaakt had...niet omdat ik die niet mooi vind....maar ik was vaak niet tevreden over de coupe...vaak was die te puntig naar mijn zin...dus die krengen een hele poos links laten liggen en vooral veel horizontale cups gemaakt...die hebben eigenlijk ook mijn voorkeur...waarom?? Ik ben verzot op balconette beha's. :D

Het werd dus hoog tijd dat ik weer eens de uitdaging aan ging...Het moest een plunch beha met schuine cup worden.

Dit is hem geworden, mag ik jullie voorstellen aan 'Poetsie in Britain II'. Deze stof lag al een aantal jaartjes te wachten, ik had er al eens set van gemaakt, deel 1 zat echter niet lekker, het was nog in de begin periode.
Vorige week had ik de bijpassende slip en string gemaakt. 
Van de slip heb ik een soort korte broek gemaakt, de rode mesh stelt het 'zakje' voor en ik heb er een sierrandje langs gestikt van satijnlint met een siersteekje. De slip had ik in eerste instantie met verlaagde pijpjes getekend....toen die pasklaar was even gekeken of het stond...geen gezicht bij mij...snel het patroon aangepast, nu is ie prima. 

Aan de achterzijde van de slip deze keer geen bijzonder detail....want dat heb ik al bij de string gedaan..Daar heb ik het patroon van de string van de set Amethyst gebruikt.... Iets wat ik niet vaak doe...ik probeer bijna iedere keer een nieuw patroon te tekenen, zodat ik daar ook steeds in bij blijf en mezelf toch weer probeer te verbeteren... Ik kan er niets aan doen, ik ben hier nu eenmaal erg perfectionistisch in...


De sewalong:

Week 1
Het begint met het uitzoeken van een patroon of zelf een patroon tekenen.
Ik heb mijn patroon zelf getekend, volgens de beha cursus van Merckwaerdigh.  Hier zie je alle patroondelen bij elkaar liggen, die in deze beha verwerkt zijn. Het middenvoorpand heb ik al beplakt met vliesofix en vastgeplakt op padding, dat is lekker zacht met dragen. 

Middenvoor is met 3 cm verlaagd, ook ietsje smaller gemaakt en middenvoor aan de onderkant met 1 cm ingenomen, dat vind ik zelf prettiger zitten.
Week 2


Daar mochten we de cups maken en de band in elkaar zetten. Ik moest ook al het elastiek in de onderrand zetten omdat ik met padding werk, dat vind ik zelf makkelijker...
Ik probeer als ik met padding werk, de bovenrand zonder zichtbaar stiksel te verwerken, dat lukt steeds beter. In deze fase is de padding tegen elkaar gezigzagd en zie je het elastiek aan de binnenkant van de beha zitten. Aan de buitenkant zie je geen stiksel zitten aan de bovenkant van de bovencup. 

Week 3:

Verwerking van het elastiek aan de bovenkant van de beha, vergeten een foto van te maken...
Het beugelband in de ronding van de beugelrand stikken. Tevens mocht het beugelband doorgestikt worden, dat wordt door vele in het begin als een lastig karweitje bevonden...ik vond dat ook....totdat ik er een speciale voet voor aangeschaft had...de paspelvoet nr 38 van Bernina....sinds ik die heb is het een fluitje van een cent geworden.De paspelvoet # 38

5 opmerkingen:

Firewoman zei

Mooie set. En is de diagonale cup nu een beter succes? Ik vind je string erg leuk. En als een patroon een succes is, waarom zou je die dan niet vaker kunnen gebruiken? In een ander stofje, heeft het toch weer een hele andere uitstraling.

Groeten Neeltje

TIALDA zei

Wat een mooie set is dit geworden. Erg leuk die zakuitsnijding op je hipster, erg leuk bedacht. Ook achterpand van de string is mooi.
Mooi verslag van de lingerieforum sew along!

Jos zei

Ik herkende de stof meteen, leuk om m weer terug te zien. Mooi verslag van de activiteit en als altijd weer een prachtig setje met mooie en originele details! Zit de bh nu lekker?

Diana Nuland van zei

@Neeltje, ja nu zit de beha prima, het zal lang koudewater vrees zijn geweest. En je hebt helemaal gelijk hoor, een patroon mag vaker gebruikt worden...ik vind het gewoon erg leuk om te tekenen, dan word ik niet roestig. ;)
@Tialda, dank je wel.
@Jos, dat vermoeden had ik al een beetje dat jij het zou herkennen. En ja, de beha zit helemaal prima. :) Er zullen er nog wel een paar volgen.

Bets zei

Ook dit is weer een heel mooi setje geworden en fijn dat het nu naar je zin is. Ja het moet wel lekker zitten. gr bets

Rozenjurkje

Ik heb de smaak weer te pakken, ben volop bezig met patronen te tekenen. Samen met behulp van mijn vriendin Renate, die me ontzettend goed h...