vrijdag 24 oktober 2014

Lederlook set

Eind september was de lingeriedag, ik had een nieuwe set van lederlook lycra gemaakt. Vond de set ook erg geschikt als voorbeeld voor de expositie tijdens de FemMe in de Effenaar.

De cups had ik al eens uitgeprobeerd bij een test beha. Deze keer had ik veel fijnere padding om de cups van te maken. (die van mijn eigen winkeltje)


De bovencups van deze beha zijn 'zwevend'. De beugel zit alleen in de ondercup, k heb daar een pushup beugel voor gebruikt, die is aan de middenvoor 4 cm lager dan een gewone beugel.
Om de beha een Vintage look te geven, heb ik de ondercups en de padding doorgestikt met paarse stiksels. 
Ook het middenvoorpandje is met paarse stiksels doorgestikt. Bij deze beha heb ik voor de eerste keer uitgeprobeerd om ook mv padding te gebruiken. De lycra en padding heb ik met vliesofix vastgeplakt, zodat mv er super strak uitziet...jullie zullen vastdenken dat ik aandelen in vliesofix heb, maar dat is niet zo. Ik vind zo'n fijn spul, ideaal om netjes te kunnen werken.

 De string is ook met paars doorgestikt, hier heb ik een festonsteek gebruikt, die is ook erg geschikt voor elastische materialen.

Op pinterest zie je van deze leuke harnasjes voorbij komen, ik wilde het ook eens proberen. Je kunt ze over je beha dragen, maar ook over kleding. Eigenlijk is het mooier om het over strakke shirts te dragen, die kon ik zo snel niet vinden.
7 opmerkingen:

Couture Carrie zei

Amazing set!
Love the harness bra too!

xoxox,
CC

Jos zei

Dat harnas over een shirt weet ik zo net nog niet (niet mijn smaak geloof ik), maar je bh setje zou ik zo dragen! Prachtig met die stiksels, doet een beetje aan de bulletbras denken.

corina zei

Mooi setje vind het model van de bh ook erg leuk.
Het harnas is niet mijn ding, gelukkig is er verschil van smaak anders word het erg saai.

Corina

LaMona zei

Wow! What great effect! This is a wonderful bra (I like it without the straps).

LaMona

TIALDA zei

Wat gaaf met die paarse stiksels en mv met padding en dan doorgestikt ziet er ook erg mooi uit. Een kunstwerk!
Wat grappig dat je de festonsteek zo hebt gebruikt, ziet er erg gaaf uit.

Firewoman zei

Mooie set. Leuke manier van doorstikken, dat geeft een apart effect. Het harnas is ook niet helemaal mijn ding, maar goed smaken verschillen. Toch?

Neeltje

chaviori zei

Looks amazing darling.. So vintage..

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...