vrijdag 3 januari 2014

Setje a la Pin-up

Tijdens de Ladies Night kwamen er 2 enthousiaste dames in de stand. Ze hadden allebei een lingeriesetje gezien, waar ze helemaal weg van waren.
Inmiddels is een van de dames langs geweest en voor haar heb ik deze set mogen maken.
Ze had het te gekke lipstick/lippen stofje (lijfgoed) uitgekozen. De proefbh zat al redelijk goed, daar heb ik vooral de aanpassingen gemaakt in het rugpand, dat was wat te smal en in onderrand heb ik een extra ronding uitgehaald.

Een cup is voorzien van een extra laag padding om het cupverschil te verdoezelen. Ze geeft me nog door of de bh zo prettig is voor haar. De cups zijn beplakt met vliesofix, zo ook het voorpand tot aan de veterversiering. Om de zigzag dan te verdoezelen stik ik er een satijnbandje op, dit geeft nog een vrolijk effect ook. In het voorpandje heb ik een applicatie verwerkt met een vetersluiting, in de zijnaad zit ook een veterbandje, die kun je kant en klaar kopen bij Kantje Boord
Het rugpand is gemaakt van soepele rode powernet en daaronder zit nog een soepele zwarte powernet.




Ze wilde er ook graag 2 slipjes bij hebben, ik heb 2 verschillende gemaakt, in 1 slips heb ik het veterband weer terug laten komen.En de andere heeft een combinatie van rode mesh met het lipstick stofje.

12 opmerkingen:

Sannalin zei

Wauw Diaan hij is weer prachtig geworden met zulke mooi details.

Daar zal ze vast erg blij mee zijn.

San

Alice zei

Hoi Diane, allereerst nog de allerbeste wensen voor je in het nieuwe jaar, dat het maar een goed, creatief en gezond 2014 mag worden.
Je maakt een mooie start, wat een leuke set met aparte accenten van de vetertussenstukken tot de satijnbandjes. Heel erg leuk geworden!
Groetjes, Alice

Sigrid zei

Super setje, daar begin je het jaar vrolijk mee!

Neeltje zei

Mooi setje is dit geworden. Erg leuke details ook in verwerkt.

Neeltje

Handige Handjes zei

Supersetje zeg! Echt een beetje fifties...maar beslist niet tuttig.

Jos van KloskaCreAtief! zei

Als je zo'n setje hebt wil je toch nooit meer wat anders?? Superleuk en weer vol poetsie details. Dame nummer twee zal zich vast ook snel melden.

Een mooi 2014 toegewenst!

Couture Carrie zei

Gorgeous set... Love the print!
Happy new year, darling :)

xoxox,
CC

Marian zei

Prachtig setje...die gaat vast terug komen, hopelijk werkt het met de oplossing van de 'ongelijke cups' .
Leuk gedaan met de rijgvetertjes en de lusjespicot...heel mooi !!!!

Bets zei

Hoi Diana,

Super mooi geworden en erg mooi gedaan
gr bets

Unknown zei

die zijn mooi :D

Ellen zei

Hoi Diana,

Het lijkt erop dat je padding gebruikt hebt en afgewerkt met omvouwelastiek. Je kan er vast meer over vertellen. Dat elastiek loopt wel erg mooi door in het MV. De bandjes langs de cup waar heb je die van gemaakt?
Het lijkt me een hele fijne en goed draagbare basisbh die ook erg mooi is en toch een echte Poetsie. Is het er een voor jouzelf?
Groet, Ellen

poetsie zei

Hoi Ellen,
Ik heb iid padding gebruikt, de lycra heb ik op de padding geplakt met vliesofix. Het smalle vouw elastiek heb ik als laatste erop gestikt, het loopt dan ook mv door, eigelijk op dezelfde manier als het elastiek verwerken aan de bovenkant en oksel. Deze bh was voor een klant. Deze bh kun je heel goed als basis gebruiken, een balconette bh, is tevens ook mijn favoriete model, de klant vind deze ook erg fijn. Een cup is gevuld met 1 laag padding en andere met 2 lagen om een cupmaat verschil op te vangen.

Zijden jurkje deel 2

De satijnzijde die ik gebruik is best dun, om de stof wat meer body te geven, heb ik de stof tegengevoerd met een zwarte katoenen/zijde ...