zaterdag 5 oktober 2013

Slipdress "Paris" (en comfort bh)

 Laatste weken zijn mijn man en ik helemaal in de ban van de serie Boardwalk Empire, het gaat over de periode van de drooglegging in de USA, in de jaren 20 van de vorige eeuw. En de opkomst van criminele organisaties, die hun geld verdienden met illegaal stoken van alcohol. 
Erg inspirerend om al die prachtige jurken van de dames te zien en ook de mooie fragiele kantjes, die gebruikt worden in de lingerie. Onder die jurkjes werden vroeger slipdresses gedragen, zodat de jurkjes veel mooier langs het lichaam zaten en de fragiele stofjes beschermd werden. 
Een slipdress stond al heel lang op mijn verlanglijstje om te maken. Voor het forum kreeg ik de opdracht om een comfort bh te maken, nadat er gestemd was door de dames van het ZLM forum. Er werd gekozen uit een comfort bh, een babydol of een creatie met een rits. 
Het is uiteindelijk de comfort bh geworden, vaak zie je niet heel spannende modellen voorbij komen. Als een bh lekker zit, vind ik dat het stempel comfort er al op kan. Uitdagender vind ik het dan om hem ook nog eens mooi te maken.
Ik had al verschillende modelletje getekend, ook een met een choker. Dan is het wel verstandig dat de steun puur vanuit het lijfje komt. Dat is het niet geworden. Ik wilde een combinatie maken, een fijne bh, die ook strapless te dragen is en een lingeriejurkje.

Hier ben ik nog bezig met het maken, de cups zijn gevoerd met zachte padding. Ik heb de lycra op de padding geplakt met vliesofix. De naden zijn afgewerkt met satijnlint, vind het wel een mooie belijning geven op deze manier. 
Het schouderbandje is zo gemaakt, dat het ook verwijderd kan worden en vervangen worden door normale schouderbandjes. Het lijfje loopt aan de onderkant iets wijder uit. De lycra is lekker stevig en geeft een mooi glad en slank silhouet

 Hier kun je zien hoe het schouderbandje bevestigd is. Het kantje piept net onder een jurkje uit, dat geeft een luxe uitstraling.
7 opmerkingen:

Jos zei

Weer net zo veelzijdig als je andere creaties en confortabel ook nog! Mooi!

Marian zei

Mooi...de slipdress en je verhaaltje..en je foto's..:)
Zou inderdaad gewoon zo onder zo'n gaaf charleston jurkje uit kunnen komen.
En je hebt gelijk...als het lekker zit, is het al comfort...ik had gewoon eerst je blog moeten lezen..

TIALDA zei

Zo degelijk als mijn onderjurkje is, zo sexy is die van jou! Erg mooi met dat kantje!

Firewoman zei

Wauw, dat is nog eens een mooie comfort bra. Echt een plaatje. Dit is niet alleen comfort maar ook nog eens sexy.

Neeltje

Bets zei

Super mooi gedaan. Prachtig met dat satijnlint .Gr Bets.

Sannalin zei

Heel smaakvol, daa is echt met liefde aan gewerkt. Prachtig gewoon!!

Couture Carrie zei

So beautiful!
Love the lace details!

xoxox,
CC

Zaza Zebra Bikini

Het lijkt wel een eeuw geleden, dat ik iets gepost heb op mijn blog...niet dat ik niets gedaan heb, in tegendeel, heb me een slag in de ron...