zondag 30 juni 2013

Vakantie op Lesbos

Afgelopen weken hebben we een heerlijke vakantie op Lesbos gehad.


Lesbos is een fantastisch eiland, we hadden een fijn appartement, via ElisaWasHere op Birds Bay in Petra en een uitzicht om van te dromen We keken uit op zee en we zagen 2 eilandjes waar de vogels op broeden. Elke avond rond 19.00 uur werden de vogels super actief, een geluid van jewelste, maar super om te zien. We hebben allerlei soorten weer gehad, het begon met prachtig weer en een heerlijke temperatuur 26 gr met een zeebries erbij. Het was heerlijk op het strand, we hadden verschillende strandjes waar je naartoe kon.
Om echt de zee in te gaan, was het strand Anaxos voor, een stukje verder had je een leuk strandje met een heerlijke Taverna erbij Afflaki, daar gingen we na het zonnen op Anaxos naartoe om een borreltje te drinken.

’s Avonds kwamen we regelmatig erg leuke mensen tegen. Laatste paar dagen hebben we ’s avonds veelvuldig met Marjo en Harry opgetrokken, dat was hartstikke gezellig en we hebben veel gelachen.

 We hebben ook nog een spannende dag qua weer meegemaakt, het regende als een tropische bui, ons appartement was zo lek als een mandje, er zit geen stopverf in de raamkozijnen, de voordeur had een flinke kier, waardoor het water vrij spel had. Ik heb in mijn bikini alle houten luiken gesloten, toen kwam de regen al niet meer via de ramen naar binnen. Het viel niet mee om ze te sluiten, er stond een harde wind, ik was kletsnat, Joop kwam net uit de douche, dus Joop tot de ontdekking dat de ramen van de auto ook nog open stonden… ik was toch al kletsnat, ben toen door de stortbui naar buiten gegaan en heb de ramen gesloten. Er stond een laag water in die auto, niet normaal en de stoelen waren flink nat. Nadat de bui gezakt was Joop met de auto aan de slag gegaan, gelukkig droogden de stoelen goed, de bodem was lastiger, dat duurde een paar dagen. Er hadden een hoop zwaluwen nestjes gebouwd onder de daken tegen de muur van de huisjes, een hoop nesten waren na de heftige regen gesneuveld, er lagen een hoop baby zwaluwen dood op de grond, dat was erg sneu. We zagen de zwaluwen elkaar helpen met de overgebleven nesten en ook het voeden van de overgebleven jongen, prachtig om te zien. Elke avond kwam er een kraaiachtige proberen om uit de nesten de jongen te pikken, de oude zwaluwen lieten het er niet bij zitten, die zetten met zijn allen de aanval in, de kraai droop af.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rond het complex liep een kat (Felix door ons genoemd) en een hond Mex, beide kwamen regelmatig een bezoek brengen. Felix is erg schuw, maar wist dat ie 2 keer per dag eten kreeg, dus die was er elke dag te vinden. Mex mocht zichzelf uitlaten, die kwamen we op de stranden tegen, hij kreeg meestal op de terugweg een lift van onze onderbuurtjes. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het weer knapte na 2 dagen weer op, we hebben toen nog mooie bergpassen bereden met de auto, het noorden en oosten van het eiland is zo mooi. Via de hoofdstad Mitilini hebben de kustweg genomen, geweldig mooi, via de kustlijn moesten we nog een bergpas nemen om weer terug in Petra te komen, dat was best pittig, we waren beide best moe, maar het was zo mooi, het is prachtig groen en staan prachtige struiken met bloemen in bloei.
Voor de regen hadden we ook nog een fantastische alternatieve route genomen, via Eftalou hebben we een onverharde bergroute naar Skala Sikaminia, echt spannend om te rijden, Joop is gelukkig een goede chauffeur. Iets na halverwege kwamen we een taverna tegen, daar hebben we een pitstop genomen. Opa en oma, dochter en kleinkind zaten de weinige gasten op te wachten. Ze hadden het prachtig ingericht en ze zaten vlak aan de kust, ze hadden een aantal katten die er goed uitzagen, dat was op de meeste plekken wel anders. Ook hier weer een schitterend uitzicht op zee.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Een paar dagen daarna hebben we de route naar het westen genomen en zijn we naar het stenen woud gegaan. Het landschap daar zag er grillig uit, veel droger, vonden wij niet zo mooi als het oosten. Het stenen woud was heel indrukwekkend, we hebben daar een ronde gelopen, we hebben het niet overdreven, we zijn geen geoefende wandelaars, dus een korte ronde gelopen. Het was er ook bloedheet. Adembenemend mooi uitzicht en heel bijzonder hoe het woud is ontstaan.  http://www.lesvosmuseum.gr/site/home/ws.csp;jsessionid=846CC56473E440A71651536471B22129?loc=en_US Op de route er naartoe hebben we nog een slang van ongeveer een meter lang, die stak razend snel de weg over, wist niet dat ze snel waren.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Mooi straatje in Molivos.
 
 

Ik geloof dat het moeilijk voor ons gaat worden om volgende keer te kiezen, Portugal of Griekenland. Het heeft beide ons hart gestolen.

8 opmerkingen:

Couture Carrie zei

Beautiful pics, darling!
Looks like an amazing vacation!

xoxox,
CC

Jos zei

Dit jaar geen Griekenland voor ons en ik mis het nu al, zeker met het zien van jullie foto's. Ziet er zalig uit!

Gondalien zei

Goed om te lezen dat je zo'n fijne vakantie hebt gehad. En nu maar hopen dat je het vakantiegevoel hier nog een tijdje vast kunt houden.

corina zei

Mooie foto's en fijn dat het jullie zo goed is bevallen. Dan word het volgend jaar portugal en daarna weer griekenland (hihihi)

Corina

Marian zei

Dan ga je om en om...dat kan toch ook.
Goed dat het een fijne vakantie was...geniet maar lekker na..

Alice zei

Dat ziet eruit als een heerlijke vakantie, leuk dat je nu toch kunt kiezen uit bestemmingen...of misschien meer keer gaan...Groetjes, Alice

Ineke B zei

Prachtige foto's! Al die kleuren, zo heel anders dan thuis, daar moet je van genieten.

Wat een luxe als je zoveel te kiezen hebt, je hebt nog een jaar de tijd om te dromen. :-)

Emma zei

Heerlijk al die foto's en volgens mij heb je echt genoten. Het ziet er relaxed uit.

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...