donderdag 14 maart 2013

Nieuwe bikini

Het werd weer warmer, dan vind ik het altijd heerlijk om aan een nieuwe bikini te beginnen. Helaas duurde de warmte niet al te lang...Dat mag de pret niet drukken natuurlijk. Want ik ben super blij met mijn nieuwe bikini. Vooral omdat ik flink afgevallen ben, dan wordt het dragen ervan een stuk leuker.Hier boven heb ik een moodboard gemaakt van mooie cupbelijningen en ideetjes om ook nog een tankinihemdje erbij te gaan maken.
 
Ik zag deze print bij een dame van het ZLMforum , vond het een hele mooie print, eentje die mij ook staat, deze kleuren staan het beste bij  mijn huid.  De cups heb ik in patternmaker volgens Merckwaerdigh methode getekend. Een vertikale cup, de binnencup heb ik niet recht maar ronder getekend, met meer bolling, omdat ik mv ook nog verlaagd heb, dan moet je wel zorgen, dat alles netjes blijft zitten. De buitenste cup is bij de aansluiting van mijn binnencup ook nog wat uitgehold om deze belijning te krijgen. Mijn middenvoorpandje heb ik weer beplakt met vliesofix, nooit geen rimpels meer, door de verschillende stoffen, de lycra en charmeuse zonder rek.
De top en slip zijn afgewerkt met vouwelastiek.

  


Verder ben ik gestart met een schriftelijke tekencursus bij Merckwaerdigh, de slip cursus voor confectiematen. Het broekje van mijn bikini is getekend en gemaakt volgens die methode. Ik heb het basispatroon maat M gebruikt en past prima, de slip is iets verlaagd. Ik ga er nog een andere slip bij maken, ook eentje van dezelfde cursus, dan met een andere beenuitsnijding.
Ik vind het leuk om meerdere tekenmethodes onder de knie te krijgen, bij Marjan van de Crommert heb ik geleerd om volgens een grondpatroon te tekenen, daar kun je ook heel veel patronen mee maken. As vrijdag ga ik met aantal dames van het lingeriforum tekenen uit het boek van Kristina Shin Ph.D, wordt erg leuk denk ik, er is een clubje in het midden van het land, een clubje in Brabant en we proberen nog met een paar dames via skype aan te laten schuiven. Ik teken mijn lijfjes al een hele poos volgens het boek van Beverly Johnson, die vergelijkbaar is met het boek van Kristina Shin Ph.D, het werkt voor mij erg goed.


Sinds de kerstmis heb ik begonnen met afvallen, ik moet zeggen dat Sandra me erg had aangestoken. Er is inmiddels 10 kilo af, ik ben er helemaal blij mee, veel meer energie en ook beter voor het lichaam.
En weer een update van mijn kittens, hier lig ik heerlijk onderuit gezakt met Doerak, die komt zo graag naar me toe om even een knuffel te halen. Hij is hier te nieuwsgierig, meestal ligt ie helemaal languit. De andere katten houden ook van een knuffel, maar hij is toch wel de grootste kroelkont, hij legt zijn kopje tegen mijn gezicht en spint erop los.
Waar kun je een laatje wel niet allemaal voor gebruiken, als de baas even niet kijkt, lekker spelen met je broertje

 


 

16 opmerkingen:

Emma zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Emma zei

Het is weer een plaatje. Mooie cupbelijning en een prachtig stofje.
Wat zie je er goed uit, fantastische prestatie om zoveel af te vallen.
En die kittens....heerlijk .geniet er maar lekker van.Ze zijn zo weer groot.
En ik ben benieuwd hoe de cursus van Merckwaerdigh je bevalt.Ik heb namelijk ook wel weer zin in een cursus.

corina zei

Dat is weer een hele mooie,vind ook de belijning erg mooi net als het stofje. Je ziet er goed uit fijn he om die kilo's kwijt te zijn. Ze zijn goed gegroeid en het is fijn als ze willen kroelen. Ben benieuwd hoor naar je ervaringen met de merckwaerigh methode.

Corina

Marian zei

Prachtige bikini geworden...ik vind de cups heel mooi getekend qua belijning..prachtig stofje ook, heeft niet veel meer nodig dan mooie belijnde cups...
En zo te zien aan je collage gaat je 'hemdje'ook erg mooi worden :)
En die poesjes....aaahhh wat een lieverds.

Handige Handjes zei

Mooie bikini heb je gemaakt...en je zier er zelf ook goed uit!

Sannalin zei

LOOKING GOOD GIRL!

zowel je bikini als jijzelf. Ben blij dat ik je ertoe gezet heb, en weer een goed excuses om nieuwe lingerie en badkleding te maken hahahaha. Ik moet ook aan de bak voor mezelf, zijn we toch mooi samen 26,5 kilootjes minder.
nu volhouden.......................

Angela zei

Erg mooi.
Super leuk stofje.
Waaauuuw knap dat je 10 kilo bent afgevallen.
Wat een schatten van katten heb jij.
Is die methode van merkwaardig moeilijk? Is hij toedoen voor beginners?
Groetjes Angela

Diana Nuland van zei

Hoi Angela, is heel goed te doen. Je kunt ook je eigen maten gebruiken. Groetjes Diana

Diana Nuland van zei

Dat hebben toch maar mooi voor elkaar.

Diana Nuland van zei

Yvonne, Dank je wel :-)

Bets zei

Geweldig 10 kilo lichter.Dan heb je zo'n prachtige bikini wel verdiend hoor.Hij ziet er weer super uit.Ben echt jaloers op jullie. gr bets

Diana Nuland van zei

haha, dank je wel Bets. Het afvallen is geen garantie helaas, dat blijft opletten, want al die heerlijke verleidingen blijven aanwezig.

Couture Carrie zei

Beautiful set!
And your cat is adorable!

xoxox,
CC

simoneannemone zei

In het echt is de bikini nog mooier dan hij op de foto al is.

Mooie belijning heb je er voor gekozen.

Saskia

Jos zei

Echt een plaatje! En 10 kilo kwijt, petje af!

Samantha zei

Geweldig mooie bikini zeg! Prachtig. En dat je dan nog bent afgevallen maakt het helemaal goed.

Mouwen maken met een splitje

Ik ben bezig met een jurk met een driekwart mouwtje, ik heb het patroon zelf getekend, ik heb meerdere workshops via Blueprint gevolgd van S...