zaterdag 6 augustus 2011

Zwart-paarse body voor een vriendin

 Een paar weken geleden, kwam een vriendin langs, ze wilde graag een body door mij laten maken. Hij moest wat corrigerend zijn. De body is gevoerd met mesh, daar ze maat 36/38 heeft, hoefde er geen powernet in verwerkt te worden.
We hebben samen deze kleurtjes uitgezocht. Daar ik een hele grote liefhebber ben van de kleur paars, was het geen straf, haha.
Het was al een tijd geleden, dat ik een body gemaakt had. Dus vond het best moeilijk. Het patroon van de body heb ik zelf getekend volgens het grondpatroonmethode, dat heb ik bij Marjan van naaicentrum de Speld geleerd in de 1e lingerie cursus, al een tijdje geleden. Het rugpandje heb ik uiteindelijk dichtgemaakt met zwarte mesh, dat was mooier.
Een collage.

De patternmakercursus van Dini kwam goed van pas, het grondpatroon heb ik in patternmaker getekend. Super leuk om te doen en goed voor de oefening. Ik kreeg op den duur wat last van mijn hand en pols, ik heb toen het patroon uitgeprint en ben verder gegaan met het potlood.
In de cursus van Dini  leer je ook, hoe je cups volgens Merckwaerdigh moet tekenen. Die manier vind ik erg makkelijk om verschillende soorten cups mee te tekenen. Tot nu toe passen deze cups meteen. Er hoeft tot nu toe niets veranderd te worden. Ik meet tussen de vertikale lijn op welke busteomtrek (mv over de buste tot zijkant buste), welke cup ik kan gebruiken. Ik kan dan in patternmaker de andere lagen uitschakelen. Die gebruik ik dan om de uiteindelijke cup te maken. Ik heb deze opzet ook uitgeprint en gelamineerd. Ik trek dan met de hand de juiste cup over. Ik moet ook rekening houden met de busteomvang (beugelmaat)  
 
Close up achterpand

10 opmerkingen:

fotomarieke zei

Hij is weer prachtig.
Wat betreft de hand en poslproblemtiek bij het tekenen met patternmaker: Het luktbeter als fe de bewegingen groter maakt (geleerd van mijn fysio)
Je moet dan de bewegingen niet maken vanuit je pols en vingers, maar vanuit elleboog en schouder.Daarbij heb ik de rollermouse. Dat maakt eea beter doenlijk
Quickie/Marieke
Het gaat langzamer maar je kunt langer door.

Jos zei

het is weer een plaatje geworden diana. Heeft je vriendin m al gepast en 'doet 'ie z'n werk goed'? handig ook hoe je snel de cups op de juiste maat kunt tekenen zo!

Alice zei

Mooie body geworden, de combinatie van het paars met zwarte lycra past in het modethema van dit moment: colorblocking.
Wat handig dat je zo alle cups al klaar hebt om te verwerken, dan kun je zo verder werken en is het tekenen ook een fluitje van een cent.
Nog even vakantie en dan ga ik er ook weer tegengaan, maar leuk om wel even bij te blijven.
Gr. Alice

corina zei

Hij is erg mooi vind ook de kleuren mooi bij elkaar passen. vind het erg leuk om te lezen hoe je het doet. Ook het achterpand is erg mooi geworden.

groetjes Corina

Anoniem zei

heel gaaaf

zeker dat paarse erbij en dat zwart is ook leuk met die blokjes ...
super zij zal een lekkere warme rug houden !

mariette

TIALDA zei

Hier ook een rollermouse, zonder zou ik net kunnen werken. Interessant hoe je zo de methode van merckwaerdigh gebruikt!!!Je bent echt goed bezig om het een en ander met elkaar te integreren. Mooie body, zwart met paars!

Kim zei

oh! Heel mooi!! Wat een leuk patroontje zit er in de lycra. Mooie combinatie ook! Past tie goed? Dat zal wel als t een Poetsie is :-)

Couture Carrie zei

Love it!

xoxox,
CC

Diana 'poetsie' zei

Dank je wel voor jullie lieve reacties.

Kashaya zei

Nice bathingsuit.=)

http://kashaysblogg.blogspot.com

Zaza Zebra Bikini

Het lijkt wel een eeuw geleden, dat ik iets gepost heb op mijn blog...niet dat ik niets gedaan heb, in tegendeel, heb me een slag in de ron...