vrijdag 4 december 2009

alles afgemaaktIk had al een tijd een aantal slips liggen die 'afgemaakt' moesten worden. Ik had een shirtje met een retroprintje gemaakt en heb er ook een slip bij gemaakt. Ik vind het vrolijke kleurtjes. Ik wilde een keer viscose lycra gebruiken. Ben benieuwd hoe het draagt.
Deze halterbh had ik een aantal weken als proef gemaakt, de bovencup is iets te ruim. Hij zit wel lekker, ik heb het patroon aangepast. En ik heb het patroon daarna nog gebruikt voor het spiderthema.                                                                                                                                         
Deze slip is ook een nieuw patroon, die heb ik vorige week gemaakt. Het donkere gedeelte is schuin en valt over elkaar heen. Ik heb het vastgezet met een 'muntje'. Op de figuur ziet er wat los uit, als ik de slip zelf aan heb, sluit het mooi aan.
De balconette bh had ik al lang op mijn verlanglijstje staan. Ik heb een aantal voorbeeld tekeningen en heb mijn basisgrondpatroon erbij gepakt en een bh met vertikale naad getekend. De binnenste cup heb ik lager getekend. Ik heb de cups verstevigd met vlieseline. De ribbelige aubergine lycra is nogal elastisch. Dit setje is voor mijn zusje. Ik hoop, dat ze het mooi vind en past. Want ik heb een beetje gegokt met de maat.


Dit kantje had ik uitgezocht met kant door heel lingerieland, ik heb hier hetzelfde patroon voor gebruikt, maar heb de binnenste cup wat verhoogd en nu sluit hij perfect aan. Ik heb echter een fout gemaakt met het rugpand, die heb ik te strak gemaakt. Kilootje of 5 afvallen en dan past ie. ;-)
Zijkant balkonette bh.
Deze boxer en string heb ik voor een vriendin gemaakt, daar moest het elastiek nog aangezet worden. Ik had ook een bh voor haar gemaakt, maar die was te klein. Ik had een vergissing gemaakt met de grote van de cups. Ik dacht dat ik te ruim getekend had. Dat bleek achteraf niet het geval te zijn. Het rugpand en mv waren wel goed. Dus ik wil de cups nog een keer opnieuw tekenen, maar nu maak ik ze eerst van lycra en charmeuze. Was weer erg leerzaam om te doen, begin steeds meer lol te krijgen in het tekenen.

3 opmerkingen:

Jos zei

Wat een creatieve uitspattingen zijn dit toch weer allemaal. Begin wel een trend te ontdekken, volgens mij houd je van paars :-)

Handige Handjes zei

Het ziet er allemaal weer picobello uit!!

Diana 'poetsie' zei

Verzamel zo'n beetje alles in die kleur.:-)

Zaza Zebra Bikini

Het lijkt wel een eeuw geleden, dat ik iets gepost heb op mijn blog...niet dat ik niets gedaan heb, in tegendeel, heb me een slag in de ron...