zaterdag 21 februari 2015

Bra-A-Week 6 Triangel Bra Poetsie

Elke week een bh nr 6:
Deze week heb ik een triangel bh met een designerlook gemaakt. En ik heb goed nieuws voor jullie, dit patroon ga ik uitbrengen! Achter de schermen zijn we druk aan het werk. Ik heb hulp van een hele lieve dame, zijn helpt me met het digitaliseren van het patroon en de huisstijl. 
Bij deze bh heb ik ook weer een fotoreportage gemaakt, om goed uit te leggen hoe je stap voor stap de bh kunt maken. Die houd ik nog even geheim, totdat het patroon uit komt.  

Bra-a-week nr 6:
This week I have made real designerlook triangel bra. And I have good news, this pattern will be released later on. Behind the scene, we're working hard digitizing the pattern, a very nice woman is helping me out.
I have made a picturial, but It will be a secret, till the pattern is released.


 De kanten cups zijn gevoerd met hele doorzichtige charmeuse, het middenvoorpand is van zijde, dit draagt heerlijk en geeft een luxe gevoel. Ik heb geen rek uit het elastiek gehaald, precies 75 cm afgemeten en op de onderrand gestikt. Alleen het lingerieelastiek onder de schulpen aan de okselkant is ietsje opgerekt. Het elastiek in de binnenste cup heb ik niet opgerekt, dan zou het een dubbele borst kunnen veroorzaken.

 Ook in de string heb ik met elastische zijde en kant gewerkt. De zijde rekt alleen in de breedte, deze heb ik bij Harry Bosch in Eindhoven gekocht. Best prijzig, maar zo'n ontzettend mooie kwaliteit. Omdat de zijde maar 1 zijdige rek heeft, heb ik met het tekenen van het patroon rekening gehouden dat er in de lengte van de string geen rek zit. Je haalt er dan ook geen rekpercentage uit. Het kruis is gewoon uit 1 stuk getekend, de rek zit in de breedte.
Het prachtige kant heb ik bij Merckwaerdigh gekocht. 

Ik heb de set al gedragen, de pasvorm is verrassend, ik was bang dat de cups te bloot zouden zijn en daardoor niet genoeg steun zouden geven, maar het is het tegendeel. Door de elastieken die vanuit het middenvoor en vanuit de oksel meelopen, zit de bh echt goed!
In de zijnaad heb ik een plastic baleintje verwerkt, zodat het elastiek netje op zijn plaats blijft zitten. Het elastiek in het achterpand is natuurlijk te vervangen daar een normaal achterpand van lycra, kant of zijde. Ik vind het leuk om te spelen met verschillende materialen.
Materialen:

  • zwarte zijde
  • elastisch kant
  • schouderbanden
  • beugelband
  • pushup beugels
  • doorzichtige charmeuse voor het voeren van de cups en bh band voor9 opmerkingen:

Marian zei

Gossie wat een verrassing is dit...prachtig setje, ziet er geweldig uit...het was allemaal zo stil van jou kant, zijn we niet gewend, maar nu weet ik waarom...je hebt jezelf weer overtroffen!

Jos van KloskaCreAtief! zei

Een echte Poetsie creatie met Poetsie creativiteit op alle fronten! Ben erg benieuwd naar je patroon, wat spannend!

simoneannemone zei

Ben het met Jos eens dat dit een echte Poetsie is.
Helemaal jouw stijl is er in te herkennen.

Succes met alle voorbereidingen voor je patronen!

Saskia

Neeltje zei

Wat een ontzettende mooie BH en string. Beide zijn een plaatje. Wat een leuk idee om je eigen patroon uit te gaan brengen. Leuke stap die je dan weer maakt!

Corina zei

Wat een mooi setje heb je er van gemaakt.
Mooie materialen heb je er voor gebruikt.
Goed idee om het op de markt te brengen, heel veel succes.

Couture Carrie zei

Amazing set, darling! Love the straps on the thong!

xoxox,
CC

Tialda zei

Wat leuk dat je een eigen patroon gaat uitbrengen! Ben erg benieuwd. Vind de cup prachtig om je borst heen zitten, dus het beloofd een mooi patroon te worden!

poetsie zei

Dank jullie wel voor de leuke reacties.
We zijn druk bezig met de puntjes op de I te zetten. Huisstijl maken...picturial (fotoreportage) in pfd zetten. Patroon goed nakijken op eventuele foutjes.
De string ga ik ook uitwerken...

Patricia zei

Traumhaftes Seidenteil! Sehr schön ist auch der String....

Liebe Grüße
Patricia von Seidenland.de

Zijden jurkje deel 2

De satijnzijde die ik gebruik is best dun, om de stof wat meer body te geven, heb ik de stof tegengevoerd met een zwarte katoenen/zijde ...