zaterdag 30 november 2013

Tankini voor een klant

Een aantal maanden geleden ben ik samen met een klant de uitdaging aangegaan om een passende bh voor haar te maken. Ze heeft een grote cupmaat en een smalle omvang. Het was best pittig om het goed te krijgen, maar de bh is gelukt.

Vandaag kwam ze haar tankini ophalen.
Elke stof heeft een andere uitwerking, dat is echt iets om rekening mee de houden. Ik had een foutje gemaakt met de onder- en bovencup, er moest een flinke spie uitgehaald worden, na de correctie zat de cup weer goed. ik heb de aanpassing meteen doorgevoerd op het patroon, anders kan die fout nogmaals gemaakt worden...dat is niet wenselijk.  

Dit is de tankini geworden, we hebben voor vrolijke kleurtjes gekozen.
woensdag 6 november 2013

Voorbereidingen Ladies Night

 Over een paar weken is het alweer zover, dan is het weer Ladies Night in de Kentering. Deze keer worden er ook modeflitsen georganiseerd, DianaLingerieDesign doet ook mee. Ik ben al weken bezig met lingerie maken en oudere setjes aan te passen. Het begon met een aantal schetsen en mooie stofjes en kantjes.


 In september zag ik dit stofje op de facebookpagina van Lijfgoed, op sommige stofjes kun je op slag verliefd worden, dit is er een van.Het begint dan met het patroontekenen, op stof leggen en aan de slag. In de tussentijd zijn er een aantal klussen tussendoor gekomen. Dan is het weer zo fijn om verder te kunnen met de bustier. De cups zijn weer beplakt met vliesofix en verstevigd met padding.
 Hier wordt de applicatie op het midden voorpand gestikt. Ik heb de stof erachter weggeknipt. Bij de andere foto ben ik de cups in het voorpand aan het stikken.


 Het voorpand is nu klaar.Rozenjurkje

Ik heb de smaak weer te pakken, ben volop bezig met patronen te tekenen. Samen met behulp van mijn vriendin Renate, die me ontzettend goed h...