woensdag 20 oktober 2010

Naked Truth


Ik heb de smaak te pakken, wat betreft Balconette bh's. Deze keer heb ik kozen voor een een-delige cup. Ik heb mijn bh met vertikale naad erbij gepakt en de bovenkant van de cups over elkaar heen gelegd. Dan krijg je een cup die op de plek van het schouderband in een ruitvorm. De punt vouw ik dan naar binnen en teken dan een rechte lijn.
De schouderband zit nu aan de zijkant van mijn borst.
De satijnenlycra heb ik bij Merckwaerdigh gekocht, het tulekant komt bij Hoofs vandaan. De padding is niet rekkend, die heb ik samen met het picot, schouderband en beugelband bij de Speld gekocht. Deze lavendelkleurige lycra en kant kleurt erg mooi op de lichte huid, vandaar de naam.
De slip en string heb ik opnieuw getekend, omdat het tulekant niet rekkend is, daar moet je rekening  houden met tekenen. De lycra is maar in de breedte rekbaar.
Ik wilde ook eens een kantje op de rug proberen. Een hele poos geleden heb ik dit plaatje opgeslagen.
QueenB van ons forum heeft ook een poos geleden zoiets gemaakt, toen vond ik het al zo mooi. Zij maakt prachtige lingerie en heeft al 2 keer met de Triumpf awards meegedaan. Haar site is de moeite waard om eens te bezoeken

Ik heb nog een aantal foto's genomen, hoe ik netjes elastiek kan aannaaien zonder spelden.
Klik op het filmpje:vrijdag 15 oktober 2010

10e lingeriewedstrijd gewonnen bij Eline Kleinvak vrije ondermode

Begin deze avond werd ik gebeld door Hannie, super trots, ze had de 2e prijs gewonnen. Helemaal blij.
Een paar minuten later werd ik weer gebeld....Sandra, zij had gewonnen met de gevorderden en ook nog de 4e prijs in de wacht gesleept. Nu begon ik zelf ook erg nieuwsgierig te worden....
Om 19.00 uur belde Claudia van Eline Kleinvak..... 1e prijs bij de vrije ondermode voor gevorderden.... Ik ben super blij en trots. :-) Ik had deze 2 bikini's ingeleverd voor het wedstrijdonderdeel 'vrije ondermode'
1 van deze 2 setjes heeft gewonnen. Ik weet nog niet welke, spannend...... Volgende week zondag ga ik naar Eline Kleinvak toe en dan weet ik welke gewonnen heeft. :-)
Helaas gaat Liesbeth ermee stoppen, geweldig, dat ze deze wedstrijd al die jaren heeft georganiseerd.

dinsdag 5 oktober 2010

Purple Pleasure


Mijn nieuwe naaimachine heb ik afgelopen weekend uitvoerig getest. Ik wilde eens een balconnette bh maken. Dootje van ons ZLMforum had een tijd geleden dezelfde lingeriecursus II gevolgd. Zij had een bh die in onze cursusmap zat gevoerd met padding, ik vond deze helemaal geweldig en wilde deze ook proberen. Zelf had ik deze satijnen bh ervan gemaakt.
Ik heb eens op internet dit rugpandje gezien en wilde het ook wel eens uitproberen.
Het kantje was een ramp om mee te werken. De kant is rekkend, maar het satijnen bandje niet. Het bandje zorgde ervoor dat mijn borst naar beneden gedrukt werd.
Ik heb in de bovencup het bandje los zitten peuteren, je wil niet weten, hoe lang ik daar mee bezig ben geweest. Ik was veel te bang om iets kapot te tornen. Gelukkig was het afgelopen zondag schitterend weer, ik heb lekker buiten in gezeten, tijdens het vervelende klusje.

zaterdag 2 oktober 2010

nieuwe naaimachine en andere coverlock

Na een aantal jaren trouwe dienst, heb ik mijn Husqvarna Victoria ingeruild voor een Bernina Aurora 450.
Ik ben er deze week druk mee in de weer geweest, wat een machientje, geweldig. Ik ben er helemaal blij mee. As zaterdag ga ik de 1e 3 uur les volgen, om de machine beter te leren kennen.
Ben echt onder de indruk van deze gigant, wat een gemak en een hoop snufjes.

Een paar weken geleden werd ik gebeld door een hele lieve dame, die vroeg me, of ik misschien interesse had in een coverlock en een doos met lingeriematerialen over te nemen van haar nichtje. Nieuwsgierig naar de inhoud van de doos en cover, een afspraak gemaakt.
Tot mijn verrassing stond daar een funlock van Bernette en een hele grote doos met allerlei lingeriematerialen. Helemaal gelukkig heb ik alles van haar overgenomen. Thuis aangekomen de cover uitgeprobeerd, bleek deze echt super fijn te naaien.

Ik ben een tevreden mens. :-)

Rozenjurkje

Ik heb de smaak weer te pakken, ben volop bezig met patronen te tekenen. Samen met behulp van mijn vriendin Renate, die me ontzettend goed h...