vrijdag 29 januari 2010

Pushup bh

Mijn 1e pushup bh uit de cursus is gelukt. De bh is gevoerd met padding. Mv heb ik met 2 cm verlaagd. Ik heb nu de brede (strapp) gabline beugels gebruikt, omdat de beugels 2 cm korter zijn. Anders worden de beugels te smal voor mij.
Ik heb nog meer foto's gemaakt voor meer details.
De kant die ik gebruikt heb, verandert van kleur als het licht erop valt. Voor het rug- en mvpandje heb ik doorzichtige lycra gebruikt met een krijtstreep
De paarse lintjes heb ik onder de roosjes gestikt.
Dit is de bijpassende string, hier heb ik hele dunne badpakkenflubber  , het kantje en een soort kruisband.                                                                               
Voor de hipster heb ik dezelfde flubber gebruikt, dat is super zacht materiaal en draagt fantastisch.

woensdag 27 januari 2010

Terugblik 2009

Afgelopen weekend mijn slaapkamer helemaal opgeruimd en opnieuw ingericht als naaikamer. Hetzelfde heb ik gedaan met de werkstukken van vorig jaar. Ik heb er een collage van gemaakt. Sommige bh's zitten super, maar er zijn er ook een paar bij, die te klein zijn. Ik heb afgelopen jaar veel geleerd en hoop dit jaar ook net zoveel bij te leren.

vrijdag 22 januari 2010

Moulin Rouge bh met diagonale cup

Ik heb het patroon met diagonale cup nog wat aangepast. De bovencup viel wat hoog uit. Hier zie je een foto waar ik hem zelf aan heb.
De string had ik tijdje geleden al gemaakt bij een andere bh met hetzelfde kant.
Deze uitwerking (het zwarte satijnlint tussen de boven- en ondercup) had ik bij mijn 1e lingeriecursus al een keer geprobeerd. Helaas was die uitwerking te klein uitgevallen.
Ik heb elastiek met kleine boogjes gebruikt om het zwarte satijnlint tussen te vlechten.  Deze keer past de bh wel.

Ik heb nog wat foto's genomen van een stukje verwerking van de satijnlintjes.

zondag 17 januari 2010

Lingeriecursus II

Ik ben sinds 9 januari gestart met Lingeriecursus II bij Marjan van de Crommert in Marjaheide. We kregen op deze dag onze cursus uitgereikt. Er staan veel verschillende bh's in, die ik wil maken. We begonnen met een bh met Diagonale Naad te tekenen op basis van het grondpatroon ons, die we thuis hadden getekend.
Ik wilde graag een bh zonder onderrand maken en ben daar ook mee begonnen. Helaas zijn de beugels te smal voor dit model voor mij. Daardoor sluit de bh aan de onderkant niet mooi aan, ik heb nog een andere beugel geprobeerd, die gaf ook niet het gewenste resultaat. Op een af andere manier, kreeg ik het beugelband er ook niet netjes aan. Bh is dus niet draagbaar. Goed leermoment! De ondercup trekt ook. ook niet het gewenste resultaat. Op een af andere manier, kreeg ik het beugelband er ook niet netjes aan. Bh is dus niet draagbaar. Goed leermoment! De ondercup trekt ook.
Diagonale cup zonder onderrand

Gelukkig is de bh voldaan onderrand wel aardig gelukt. Hierbij had ik de bovencup iets lager Mogen tekenen. Ik moet volgende keer bij het doorstikken van de diagonale Naad, het stiksel iets opschuiven. Dan trekt het stiksel niet meer. Dit gaf onderrand wel aardig gelukt. Hierbij had ik de bovencup iets lager mogen tekenen dat geeft iets moderner uiterlijk. Ik moet volgende keer bij het doorstikken van de diagonale naad, het stiksel iets opschuiven. Dan trekt het stiksel niet meer. Dit gaf Marjan als tip aan mij. De bh zit best lekker, ik heb hier toch de smalle beugels in gebruikt.


Zijkant bh.

Afgelopen week heb ik het volgende gedaan:
Tekenwerk thuis:
-Pushup bh met padding en drie-delige cup, patronen van alle delen gemaakt
-Body met kantinzet zonder beugels en patroon gemaakt
-Hele hoge slip, soort corrigeerde slip à la Lady Gaga, hier heb ik het patroon van de body voor gebruikt. voor gebruikt.
-Herenboxer voor mijn vriend

Naaiwerk thuis:
-Bovenstaande bh met onderrand
-Cups van de pushup bh en de padding, rest maak ik in de les af. Dan kan ik de bh daar na laten kijken door Marjan.

In de planning tijdens de lessen:
-Tekenen van de andere push-bh uit de cursus, zonder padding.
-Bh tekenen van niet rekbaar kant.
-Jurkje met kantinzet tekenen.

Nog genoeg te doen, ik heb gelukkig nog 3 lessen. As zaterdag komt Jos van ons forum ook een cursus volgen. Dat wordt een gezellig boel, dan zijn we met 4 dames.
Dan zitten we met 3 dames van ons forum bij elkaar.
Miranda
BaJmie (Jos)
Poetsie (Diana)
en niet te vergeten Michelle, ook een gezellige lieve dame.vrijdag 8 januari 2010

Machine girl

Nieuw experiment.
Een tijdje geleden had Burdafashion een aantal schetsen geplaatst van de Duitse inzendingen van de Triumph awards. Ik vond dit wel een apart setje


Dit is uiteindelijk mijn ontwerp van de bh geworden. Ik heb aqua-blauwe lycra gebruikt en zwarte gaas. Ik heb padding gebruikt en een push-up beugel. De beugel loopt tot de onderkant. De bovenkant en mv binnencup van de bh heb ik verstevigd met zwart omvouwelastiek. Ik heb nog een sierschuifje gebruikt, om de cups mv aan te laten sluiten. Op de buste rimpelen cups een beetje, als ik de bh/bikini zelf aan heb, sluit het aan.
De achterkant heb ik bandjes gespannen. Alle bandjes zijn een voor een aangebracht en vastgestikt, precies op mijn maat. Ik heb dus achter nergens schuifjes gebruikt. Misschien dat ik er een bikinisluiting op ga zetten.
Ik heb nog wat extra foto's genomen, met de proefbh en aangepaste patronen, die kun je hier zien.
De slip moet nog gemaakt worden, ik kom een stukje stof te kort.

vrijdag 1 januari 2010

purple fairytale

Een tijdje geleden ben ik begonnen aan een bh-hemdje met aparte cups erin. Helaas had ik de kopjes verkeerd Getekend en plak het voor geen meter.
Net voor de kerst had ik een paarse tule gekocht met rozen erop. Met het idee om het hemdje nog eens te maken met andere bekers. Heb hem een avondje Gedragen en zit goed.
In dezelfde paarse kleur heb ik een roosje kunnen vinden en satijnlint.
Zijaanzicht. Ik heb Dezelfde kopjes Gebruikt Als het pin-up setje, maar de onder-en bovencup iets groter getekend. Want het was een beetje aan de krappe kant. Nu zitten ze precies goed.
Ben ook bezig met een slip en string. Die volgen nog .....

origineel hemdje, niet Waarvan de kopjes goed gelukt waren.


Rozenjurkje

Ik heb de smaak weer te pakken, ben volop bezig met patronen te tekenen. Samen met behulp van mijn vriendin Renate, die me ontzettend goed h...