donderdag 19 november 2009

Poetsie's spiderweb herfstthema


Heb een tijd geleden een schets gemaakt voor het herfstthema. De bh, slip en stringpatronen heb ik getekend.
De lycra heb ik hier meegenomen en hier heb ik de spinneweb kant gekocht. De oorbel was mijn uitgangspunt.

Dit is het resultaat geworden. De cups heb ik met padding gevoerd (padding is aan elkaar gestikt, zie bv: maffies). De bovencup is van lycra en kant.
De ondercup ook. Close-up ondercup en gedeelte van het rugpandje. Ik heb het rugpandje en mv dubbel geknipt voor de stevigheid.


Ik heb ook een foto gemaakt met een topje


En een foto met de achterkant erop. En string

slip voor- en achterkant

zondag 15 november 2009

nieuw jurkje

Het was de bedoeling om deze week te beginnen aan het herfst thema spiderweb. Heb de schetsen en patroon getekend. Stofjes geknipt, u nog beginnen.....

Een tijdje geleden stond er in de Knip een leuk jurkje. Patroon heb ik uitgeknipt en er toen mijn eigen draai aangegeven. Ik heb 5 stofjes gebruikt. Ik heb de kleuren zwart, grijs, aubergine, blauw en groen gebruikt. Voor- en achterpand en mouw heb ik ook in vijven opgedeeld.
achterkant

zaterdag 7 november 2009

Poetsie versus Jos

Pas geleden, liet Jos van ons forum een paar nieuwe slips van haar zien. Ik was helemaal weg van het stofje. Ik wist dat zij een giraffenstofje heel erg mooi vond, dat had ik in mijn bezit. Ik heb haar een mail gestuurd. En we hebben elkaar een stukje gegeven. Ik heb haar stofje gecombineerd met een paarse lycra en kant, die ik bij ElineKleinvak had meegenomen. De buste heb ik via marktplaats gekocht, hoef ikzelf niet meer op de foto. ;-)

Ik heb deze keer het patroon BHS10 van Merckwaerdigh gebruikt. Vooral omdat dit een 3-delige cup is. Ik vind het mooi om met 3 verschillende stofjes te werken, dus komt dat goed uit. De bovencup heb ik ook nog extra opgesplitst, zodat ik het stofje van Jos nog terug kon laten komen.                                                    
Zijkant bh links
String heb ik zelf getekend en is a-symetrisch hier heb ik ook weer de 3 stofjes terug laten komen.
Achterkant bh en string

Rozenjurkje

Ik heb de smaak weer te pakken, ben volop bezig met patronen te tekenen. Samen met behulp van mijn vriendin Renate, die me ontzettend goed h...